Prekvapení moderátori TA3 vo výťahu či v taxíku. Televízia sa sťahuje (VIDEO)

Prekvapení moderátori TA3 vo výťahu či v taxíku. Televízia sa sťahuje (VIDEO) Foto: TA3

Televízia TA3 sa po 22 rokoch sťahuje do nových priestorov a plánuje aj viaceré ďalšie zmeny, jednými z nich sú aj novinka - flešky. Tie z časti prezentuje najnovší televízny spot, ktorý vznikol pod taktovkou režiséra Jonáša Karáska, ktorý režíroval filmy Amnestie, Kandidát a Invalid.

V spote sa moderátori V politike Rastislav Iliev a Richard Dírer čudujú nad nadrozmerným telefónom, Braňo Král v úlohe taxikára preváža kolegyňu Zuzanu Strakovú Wenzlovú.

„Bola to síce náročná, ale zábavná akcia. Veď nič som nehovoril, iba gúľal očami. A to ja veru viem, keď ide o nadrozmerné veci,“ okomentoval účinkovanie v reklame Dírer. „Pracovať s Jonášom Karáskom je ako ísť do Prátru na kolotoče a keď vyskúšate prvý, chcete naň ísť opäť a opäť. Skvelá skúsenosť a verím, že sa ešte pracovne stretneme,“ povedal Rastislav Iliev.

Redaktorka Diana Štrusová a režisér Karásek Foto: TA3
„Náš nový spot, ktorého koncept pripravila agentúra MullenLowe GGK a produkciu Martin Hudák, jemne humorným spôsobom podčiarkuje novú éru TA3. Nemeníme len sídlo televízie, ale aj technológie a  programovú štruktúru. Konzumácia spravodajského obsahu je iná ako kedysi, je multiplatformová. Publikum očakáva, že dostane relevantný spravodajský obsah na viacerých platformách 24 hodín denne. Tomuto trendu sa snažíme prispôsobovať aj my v televízii,“ povedala riaditeľka marketingu TA3 Oľga Dúbravská.

 Nové štúdio Foto: Instagram rishki_ta3
TA3 v nových priestoroch bude využívať projekciu na štúdiovej LED stene, ktorá je podľa slov generálneho riaditeľa televízie Jána Svobodu jednou z najväčších v rámci českého a slovenského televízneho trhu. Dopĺňať ju bude digitálny horizont s vysokým rozlíšením, ktorý má dvojnásobnú plochu oproti súčasnému. „Súčasťou produkčného systému bude popredná technológia s prvkami umelej inteligencie, ktorá zvýši flexibilitu vysielania. Okrem toho spúšťame aj nový spravodajský formát Flešky. Ide o krátke dynamické headlinové spravodajstvo v dĺžke do 2 minút, ktoré kopíruje najnovšie trendy a dopyt po aktuálnych, krátkych a rýchlych informáciách,“ povedal Svoboda.

TA3 odštartuje vysielanie z nových priestorov premiérovo 18. júna o jedenástej hodine reláciou V politike. Zatiaľ vysielanie vyzerá aj takto: