Markíza bude mať nového generálneho riaditeľa

Markíza bude mať nového generálneho riaditeľa Foto: Markíza

V televízii Markíza za krátko končí Mathias Settele. Od 1. septembra 2023 bude novým generálnym riaditeľom a konateľom Peter Gažík. Settele sa po 10-tich rokoch vo funkcii rozhodol venovať iným profesionálnym príležitostiam. V TV Markíza ako konateľ zotrvá do 31. októbra 2023, aby bola zabezpečená kontinuita riadenia a plynulý prechod všetkých zodpovedností. Po svojom odchode z TV Markíza zostane Matthias Settele členom redakčnej rady CME, oznámila dnes televízia v tlačovej správe.

 Peter Gažík má niekoľkoročné topmanažérske skúsenosti, naposledy pôsobil ako generálny riaditeľ telekomunikačného operátora Yettel Hungary, túto funkciu zastával od januára 2021. Predtým šesť rokov viedol telekomunikačného operátora O2 Slovakia ako jeho generálny riaditeľ. Znalosti nadobudnuté v oblastiach B2C, tímového líderstva a digitálnej transformácie zúročí pri ďalšom rozvoji obsahových a distribučných stratégií TV Markíza, ktorá bude diváčkam a divákom naďalej poskytovať najvyššiu možnú kvalitu mediálneho a zábavného obsahu, ktorú očakávajú, píše televízia.

„Médiá a zábavný priemysel sú z jednej časti o kreativite a inováciách a z druhej časti o plne angažovanom riadení, budovaní vzťahov a manažmente talentov. Peter, ktorého vítame späť v TV Markíza, kde v roku 2004 začínal ako zahraničný spravodajca, preukázal a potvrdil svoje líderské zručnosti a schopnosť adaptovať sa a učiť sa v každej fáze svojej kariéry. Teším sa, že sa pripojí k tímu TV Markíza a zlepší už aj tak veľmi silnú pozíciu TV Markíza,“ povedal zástupca generálneho riaditeľa CME Dušan Švalek.

„TV Markíza a CME by sa chceli Matthiasovi Settelemu poďakovať za jeho prínos za posledných 10 rokov vo funkcii generálneho riaditeľa, počas ktorých Matthias úspešne viedol spustenie nových televíznych staníc skupiny, implementáciu digitálnej stratégie CME, dozeral na dlhodobo zvyšujúcu sa sledovanosť a nedávne spustenie ESG iniciatívy CME Cares. Z postu generálneho riaditeľa odchádza v čase, kedy má TV Markíza silnú pozíciu na trhu," dodal Dušan Švalek.

„Som vďačný za čas strávený s úžasným tímom TV Markíza. Po desiatich rokoch som sa však rozhodol odovzdať zodpovednosť novému manažérovi a pokračovať v projektoch mojej vlastnej poradenskej činnosti. Spoločne sme toho dosiahli naozaj veľa, vďaka čomu sa TV Markíza stala vedúcou televíznou skupinou a prevádzkovateľom najlepšej lokálnej streamovacej platformy. Teraz nastal čas, aby som sa posunul ďalej,“ zhodnotil odchádzajúci generálny riaditeľ Matthias Settele.