Markíza počas volebnej noci využije prvýkrát virtuálnu realitu a predstaví novú grafiku (VIDEO)

Markíza počas volebnej noci využije prvýkrát virtuálnu realitu a predstaví novú grafiku (VIDEO) Foto: Markíza

Volebné výsledky budú divákom prvý raz v slovenskej histórii odprezentované prostredníctvom virtuálnej reality a real-time 3D grafiky zasadenej do skutočného vonkajšieho priestoru.

Večer už so začiatkom o 20:30 hod. odštartuje priamy prenos mimoriadnej relácie s názvom Prezident 2024: Volebná noc, ktorou budú sprevádzať moderátori Zuzana Čimová, Michal Kovačič a Adel Ghannam.

Moderátor Michal Kovačič privíta v štúdiu Televíznych novín politického komentátora Mariána Leška a sociológa, riaditeľa agentúry Focus Martina Slosiarika, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky volieb. Redaktori a redaktorky spravodajstva sa budú naživo hlásiť z volebných centrál prezidentských kandidátov s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami.

Odporúčame aj: Voľby a moratórium sa predĺžujú do 22:30. Toto je dôvod

Z druhého štúdia bude do vysielania vstupovať redaktor Adel Ghannam, ktorý bude divákom TV Markíza prezentovať priebežné výsledky volieb prostredníctvom špeciálnej mapy Slovenska, ktorá sa bude zafarbovať podľa toho, kto v danom okrese vyhráva. Diváci tak budú môcť naživo sledovať, ktorý kandidát v danom momente vedie v ktorom okrese. „Zároveň budeme spracovávať informácie a reakcie zo sociálnych sietí, ktoré Adel priebežne odprezentuje divákom,“ upresňuje Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

Odporúčame aj: RTVS má mimoriadne vysielanie po voľbách na RTVS:24, Jednotke, v rádiu aj na webe

Priamo spred Prezidentského paláca v Bratislave sa budeme počas celej noci spájať s moderátorkou Zuzanou Čimovou, ktorá divákom prvý raz v slovenskej histórii odprezentuje výsledky volieb prostredníctvom prepojenia virtuálnej reality a real-time 3D grafiky so skutočným vonkajším priestorom.

Markíza avizuje vizuálne bohatý päťhodinový televízny maratón: „Vynaložili sme naozaj veľké úsilie, aby diváci dostali všetky informácie prostredníctvom absolútne najmodernejšieho grafického obalu, ktorý súčasná televízna technológia umožňuje. Volebnú noc tiež zatraktívnime viacerými zaujímavými obsahovými novinkami, ktoré budú mať na Slovensku úplnú premiéru,“ povedal Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Vo volebnom grafickom obale sa predstavili už večerné Televízne noviny o 19:00 hod.

Celé večerné sobotné vysielanie TV Markíza s moderátorom Michalom Kovačičom bude paralelne vysielané aj na webe TVNOVINY.sk do celého sveta, novinkou bude monitorovanie situácie naživo v jednotlivých štáboch preferenčne najsilnejších prezidentských kandidátov – Petra Pellegriniho, Ivana Korčoka a Štefana Harabina.

Odporúčame aj: Prezidentský špeciál na TA3 moderuje Bielik a Štrusová (VIDEO)

Deň po voľbách v nedeľu o 09:55 hod. odvysiela Markíza ďalšiu mimoriadnu reláciu s názvom Prezident 2024: Víťazi volieb, ktorú bude taktiež moderovať Zuzana Čimová. Voľbám a ich výsledkom sa budú venovať aj politická diskusná relácia Na telo o 13:00 hod. a večerné Televízne noviny o 19:00 hod.

V prípade, že prezident nebude zvolený v prvom kole volieb sa druhé kolo uskutoční 6. apríla 2024 a pokračovať bude aj špeciálne volebné vysielanie TV Markíza.