Marta Jančkárová: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru

Marta Jančkárová: RTVS nevedie žiaden džihád voči Smeru Ilustr. foto: RTVS

Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha sa po nedeľnej relácii O 5 minút 12 sa prítomnej moderátorka Marte Jančkárovej nepriamo vyhrážal stratou zamestnania len preto, lebo v diskusii nekonala tak, ako by si to predstavoval. Moderátorka mu vypla na konci relácie mikrofón.

 “Dostali sme jasný mandát na to, aby sme urobili poriadok v RTVS. Po dnešku už asi nikto nepochybuje, že je najvyšší čas, aby zaujatí a neprofesionálni žurnalisti ako je Jančkárová zmizli z verejnoprávneho priestoru,“ reagoval Blaha, ktorý sa šiel na moderátorku posťažovať alternatívnym médiám, priestor mu vytvorila Mimi Šrámová. Blahovi sa nepáčili otázky Jančkárovej, hovoril, že Jančkárová nezvláda svoju úlohu moderátorky, že klamala, či, že sa mu uchechtla.

Odporúčame aj: Ľudia z RTVS sa verejne ohradili voči útokom Ľuboša Blahu na Martu Jančkárovú

„RTVS sa stala súčasťou politického boja, oni teraz bojuju za to, aby mohli robiť svoju slniečkársku propagandu. Jančkárová nemá nič spoločné s moderátorkou, ona si tam ide svoju progresivistickú agendu," povedal Blaha a moderátorku aj zosmiešňoval, hovoril, že nezvláda svoju robotu, či, že vôbec nerozumie témam, o ktorých on hovorí. "Pani Jančkárová sa nabudila, zabudla možno objať psíčka, keď sa zobudila, zabudla si dať ten povestný lexaurín, ktorý odporúča ten psychológ z Denníka N,“ urážal redaktorku Blaha v relácii Mimi Šrámovej.

Blaha urážal Jančkárovú aj ďalšie známe mená RTVS už aj v minulosti.

Odporúčame aj: Šéf RTVS reaguje na útoky Blahu voči Jančkárovej, Havranovi a Cifrovej Ostrihoňovej

„RTVS nevedie žiadny džihád proti Smeru. Ako je už známe, išlo o najpozývanejšiu stranu za minulé volebné obdobie. A nadhľad mám aj ja sama, napriek tomu vlaňajšku, ktorý vyústil ešte aj do policajnej ochrany. Veď inak by som odmietla moderovať reláciu,“ reagovala dnes Marta Jančkárová, ktorá po minuloročných slovných útokoch Blahu musela mať policajnú ochranku. „Snažíme sa o profesionalitu a do tej patrí aj upozornenie na fakty v relácii. A tak to bolo aj v nedeľu, nešlo o žiadne politické poznámky. Pán Blaha mal navyše v relácii, na ktorú sa sťažuje, väčší priestor, ako jeho súper. Nie som autorkou žiadnej verejnej výzvy proti nemu, ako niekde píše. Ďakujem kolegom, ktorí sa ma zastali,“ dodala moderátorka.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame.