František Borovský končí v televízii v Česku

František Borovský končí v televízii v Česku Foto: TV Barrandov

Z vedenia českej TV Barrandov odchádza výkonný riaditeľ František Borovský.

 

 

Televízna skupina zjednodušuje štruktúru svojho riadenia, jeho funkciu generálny riaditeľ Jaromír Soukup zrušil. "Vďaka dobre nastavenému štýlu riadenia a fungujúcej vnútornej štruktúre sa ukázalo, že je funkcia výkonného riaditeľa v túto chvíľu nadbytočná," povedal šéf TV Barrandov Soukup. Po Martine Liškovej tak končí v TV Barrandov ďalší manažér zo Slovenska.

Odporúčame aj: Vo vedení TV Markíza sú zmeny

Toto stanovisko šéfa televízie prišlo potom, ako Borovský pre Strategie.sk povedal, že sa po dlhom zvažovaní rozhodol z TV Barrandov odísť. Bližšie dôvody svojho rozhodnutia neoznámil.

Borovský nastúpil do TV Barrandov vlani v apríli na pozíciu programového riaditeľa, výkonným riaditeľom bol menovaný tento rok v januári. Mal za úlohu upevniť programovú stratégiu staníc TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus a vývoj pôvodnej seriálovej tvorby hlavnej barrandovskej stanice.

Počas jeho pôsobenia pripravila televízia podľa Soukupa mnoho nových atraktívnych formátov, sledovanosť sa zvýšila a vďaka spusteniu nových staníc celkovo podiel skupiny rástol. Tento rok v novembri prekonala hranicu osem percent. "Už teraz je jasné, že naša skupina skončí za rok 2016 v zisku," uviedol Soukup.

TV Barrandov je súčasťou Skupiny Barrandov, kam ešte patrí Kino Barrandov, Barrandov PLUS a Muzika Barrandov. Skupina patrí mediálnej spoločnosti Empresa Media, do ktorej portfólia spadajú tiež časopisy Týždeň, Sedmička, Inštinkt, Exkluziv, Interview alebo tituly pre mládež Popcorn a Top Dievčatá. Predsedom predstavenstva je Soukup.

Borovský bol v minulosti programovým riaditeľom JOJ, STV aj Markízy. V JOJ bol aj generálnym riaditeľom.