Trump bude producentom reality šou, moderovať ju bude Schwarzenegger

Trump bude producentom reality šou, moderovať ju bude Schwarzenegger Foto: NBC

Donald Trump nemieni ani ako prezident Spojených štátov opustiť televízny biznis.

 

 

V minulosti sa presadil ako moderátor úspešnej reality šou The Apprentice (Učeň). Podľa časopisu Variety sa do pripravovaného pokračovania relácie vráti ako výkonný producent. Reality šou má moderovať Arnold Schwarzenegger.

Trump reláciu moderoval 14 rokov, ale vlani s ním televízia NBC kvôli urážlivým výrokom na adresu migrantov ukončila spoluprácu. Nové pokračovanie programu má začať začiatkom budúceho roka. Reality šou má mať osem epizód, z ktorých niektoré sa budú vysielať po Trumpovej januárovej inaugurácii.

Ďalšie podrobnosti o Trumpovom obsadení v reality show nie sú známe a výšku jeho odmeny televízia NBC nezverejnila.

Budúci prezident nedávno oznámil, že svoje obchodné aktivity chce po vstupe do Bieleho domu opustiť a zveriť ich deťom. Bližšie informácie podľa neho novinári dostanú budúci štvrtok na tlačovej konferencii.

 

Aktualizácia 10. 12. 2016: Trump poprel, že bude producentom televíznej reality šou

Donald Trump dnes poprel správy amerických médií, že sa aj po nástupe do úradu bude venovať televíznemu biznisu a produkovať úspešnú reality šou.
"Nebudem tomu venovať žiadny čas," napísal dnes Trump na Twitteri s tým, že jediná súvislosť medzi ním a reláciou je podiel, ktorý v ňom vlastní. Správy televízie CNN a ďalších médií, že sa bude aj ako prezident venovať produkcii relácii, označil za "smiešne a vymyslené".

Americké médiá predtým citovali hovorcu tvorcov relácie Marka Burnetta, ktorý vo štvrtok uviedol, že Trump bude aj naďalej výkonným producentom programu, ktorý sa bude vysielať od začiatku januára. Bývalý moderátor tejto šou sa prezidentského úradu ujme 20. januára.

V piatok sa k Trumpovej úlohe vyjadril aj herec a niekdajší guvernér štátu Kalifornia Arnold Schwarzenegger, ktorý bude reláciu moderovať. Podľa neho by nebol problém, keby bol Trump zároveň prezidentom a producentom. "Myslím, že ide o zmluvu, ktorú mal už predtým a že je skvelé, že bol (Trump) súčasťou (relácie)," povedal Schwarzenegger podľa agentúry AP. Meniť producenta za behu by podľa neho bolo príliš riskantné.

Aké bude mať budúci šéf Bieleho domu ako spolumajiteľ relácie príjmy, nie je podľa médií jasné. Trump však nedávno oznámil, že svoje obchodné aktivity chce po nástupe do úradu opustiť a zveriť ich deťom.