RTVS hľadá ľudí do spravodajstva

RTVS hľadá ľudí do spravodajstva Foto: RTVS

RTVS chce posilniť tím spravodajstva v Bratislave aj v Banskej Bystrici.

 

 

RTVS aktuálne hľadá nových ľudí na pozície redaktor/ka spravodajstva na trvalý pracovný úväzok alebo externú spoluprácu. „Rozhlas a televízia Slovenska hľadá do tímu Spravodajstva RTVS redaktorskú posilu," píše RTVS.

Uchádzači majú mať minimálne 2 roky redaktorskú, novinársku prax v spravodajstve v celoštátnych médiách, mikrofonický hlas bez výslovnostných chýb a bez akcentu či nárečia, musia ovládať spisovnú slovenčinu slovom aj písmom. Od budúcich redaktorov RTVS sa očakáva všeobecný spoločenský prehľad. A výhoda je vyštudovaná žurnalistika či masmediálna komunikácia.

Náplňou nových členov tímu bude hlavne: zbieranie, triedenie, overovanie aktuálnych informácií a ich interpretácia, príprava audio-vizuálnych diel do vysielania, prípadne pre internetové portály RTVS, príprava autorských príspevkov rôzneho obsahového zamerania, nahrávanie rozhovorov, strih a postprodukcia získaných materiálov.

Odporúčame aj: Lukáš Diko sa vracia do práce v RTVS, vo vedení spravodajstva budú zmeny

Uchádzači majú do 12. marca 2017 zaslať životopis, motivačný list a ukážky reportáží či príspevkov na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Posilnenie tímu spravodajstva v rozhlase aj televízii avizoval generálny riaditeľ RTVS Václav Mika v januári po audite v spravodajstve.