Putin vo rozhovore prezradil, že jeho cieľom bola služba v KGB

Putin vo rozhovore prezradil, že jeho cieľom bola služba v KGB Reprofoto Showtime

Ruský prezident Vladimir Putin mal v detstve voľný režim a veľa času trávil na ulici, k zlepšeniu jeho života mu pomohlo až judo. Na štúdium práv sa prihlásil preto, že stál o službu v sovietskej tajnej polície KGB.

Putin to povedal v obsiahlom rozhovore s americkým režisérom Oliverom Stonom, prvá časť v pondelok vysielal kanál Showtime.

Putin sa narodil v Leningrade (dnes Petrohrad) ako neskoré dieťa rodičov, ktorí predtým o dve ratolesti prišli. "Existoval som vo voľnom režime, veľa času som trávil na ulici. Akonáhle som sa začal zaoberať judom, môj život sa začal meniť k lepšiemu. Hneď po skončení (stredné) školy som v Leningrade začal štúdium práv," povedal ruský vodca.

Šéf Kremľa sa zmienil aj o svojej kariére v KGB, kde slúžil až do rozpadu ZSSR. Stoneovi povedal, že v sovietskom systéme boli absolventi na prácu rozdeľovaní. "Musel ste ísť pracovať tam, kam vás pošlú. A mňa poslali tam. Chcel som tam ale pracovať. Nielen to - šiel som na právnickú fakultu, pretože som chcel pracovať v KGB," citovala Putina agentúra TASS.

Putin podľa ruských médií sa rozprával s americkým režisérom dlho, zišli sa vraj desaťkrát. Naposledy to bolo tento rok vo februári a "žiadna téma nebolo tabu". V relácii, ktorú bude stanica vysielať do štvrtka, sa zaoberá stavom rusko-amerických vzťahov, situáciou v Sýrii a na Ukrajine, svojimi styky s prezidentmi Georgeom Bushom mladším, Barackom Obamom a Donaldom Trumpom. Zmieňuje sa aj o výkone svojej prezidentskej funkcie a o dobe, ktorú v Kremli chce stráviť, napísal TASS.

Stone sa prejavoval ako Putinov stúpenec už skôr. Podľa serveru The Daily Beast štvordielny seriál nie je ničím viac než poľudšťovaním uctievaného hrdinu a zatracovaním Ameriky.