ME vo futbale do 21 rokov vysiela Markíza, Dajto a RTVS

ME vo futbale do 21 rokov vysiela Markíza, Dajto a RTVS Foto: Markíza

Futbalová reprezentácia Slovenska do 21 rokov sa po 17 rokoch opäť prebojovala na Majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov. Zápasy bude vysielať Markíza, Dajto a Rádio Slovensko.

 

 

Prvý zápas ich čaká už v piatok, keď sa predstavia proti domácemu Poľsku. Prvé stretnutie dnes večer vysiela Markíza. Ďalšie zápasy priniesie Markízy spolu s televíziou Dajto.

Rádio Slovensko prinesie všetky skupinové zápasy slovenskej reprezentácie v priamych prenosoch. Komentovať budú Vladimír Pančík a Martin Kaigl. V prípade postupu našej reprezentácie zaradí rádio do vysielania aj zápasy mladých Slovákov vo vyraďovacej fáze turnaja. Rádio Slovensko poslucháčom prinesie aj množstvo rozhovorov, reportáží a zaujímavosti priamo z dejiska šampionátu. Mladí Slováci sú na šampionáte súčasťou skupiny A, svoje zápasy odohrajú v mestách Kielce a Lublin.

Priame prenosy z ME U-21 v Rádiu Slovensko:

16. 6. piatok 20:45 Slovensko – Poľsko
19. 6. pondelok 18:00 Slovensko – Anglicko
22. 6. štvrtok 20:45 Slovensko – Švédsko

Divákom ponúkneme všetkých 21 zápasov (18 naživo, 3 zo záznamu).

Televízne prenosy priniesie Markíza a Dajto

Komentátormi zápasov budú Slávo Jurko a Miroslav Špaček, ktorých diváci poznajú aj z pravidelných priamych prenosov z domácej Fortuna ligy na Dajto. Futbalovým štúdiom budú divákov sprevádzať Števo Eisele a Dano Očenáš a priamo v Poľsku bude mapovať úspechy našich „sokolíkov" redaktor Peter Filo s kameramanom Petrom Dodekom ml. V úlohe hostí a spolukomentátorov sa predstavia futbalové osobnosti ako Samo Slovák, Jozef Valachovič, Martin Poljovka či Laco Molnár, píše televízia.

"Myslím si, že to bude veľmi atraktívny šampionát. Aj keď ide o kategóriu do 21 rokov, v Poľsku sa predstaví veľké množstvo kvalitných hráčov. Čo sa týka Slovákov, verím im. Máme dobre zložený tím a podľa mňa by mohli naši futbalisti prekvapiť," myslí si Dano Očenáš.

Slávo Jurko komentoval celú kvalifikáciu mladých slovenských reprezentantov, takže o sile tímu má dokonalý prehľad: "Teším sa, že sme po 17 rokoch opäť pri tom, a že šampionát odvysiela Markíza a Dajto. Bude to vyrovnaný turnaj a my máme trochu smolu, že máme v skupine silných Angličanov a domácich Poliakov. Ak by sa nám podarilo vyhrať skupinu, tak by sme pokojne mohli aj celý turnaj. Máme výborný tím."

"Juniorské EURO vždy prináša zrod nových hviezd ako boli v minulosti Figo, Buffon, Pirlo či Casillas. Som presvedčený, že naši sokolíci ohúria najmä tímovosťou a v kľúčových okamihoch sa na ich stranu prikloní aj to povestné šťastíčko. To všetko v našich priamych prenosoch, s vynikajúcimi hosťami a štúdiami nabitými množstvom kvalitných informácií a reportáži zo zákulisia šampionátu," pozýva všetkých fanúšikov futbalu k obrazovkám Števo Eisele.