"Ospravedlňujem sa, moja otázka nebola novinárska," redaktor RTVS sa ospravedlnil tenistke

"Ospravedlňujem sa, moja otázka nebola novinárska," redaktor RTVS sa ospravedlnil tenistke Reprofoto RTVS

Redaktor RTVS sa ospravedlnil tenistke Magdaléne Rybárikovej.

 


Do dnešných Ranných správ RTVS si moderátor Miro Frindt pozval športového redaktora RTVS Viktora Kiššimona, s ktorým sa rozprával o úspešnom postupe tenistky Magdalény Rybárikovej. Rybáriková je prvá Slovenska, ktorá sa na Wimbledone dostala až do semifinále. Rozhovor prebiehal ešte pred dnešným turnajom , v ktorom Rybáriková prehrala.

 

Keď sa moderátor spýtal na to, čím je zápas špecifický, Viktor Kiššimon začal neobvykle – ospravedlnením. „Ja by som sa v prvom rade Magde ospravedlnil." Ospravedlnenie zopakoval aj na záver.

Šlo o otázku, ktorú tenistke položil minulý rok počas živého prenosu. Bolo to vlani pri grandslamovom turnaji v Paríž, keď Rybáriková hrala proti veľkej šampiónke Serene Williamsovej. „Hralo sa na centrálnom dvorci, ľudia si tam zaplatili drahé lístky. Magdaléna nastúpila zranená, za 42 minút prehrala 2:6, 0:6. Jej výkon nebol hodný toho, aby tam bola. Ona si to určite uvedomovala, ale mala právo štartovať v prvom kole a ja som sa jej na záver rozhovoru opýtal nie veľmi výberovú otázku, za ktorú sa jej teraz ospravedlňujem, nebola novinárska. Opýtal som sa jej: Koľko hanby si je schopná urvať za 33 tisíc, ktoré bolo štartovné za prvé kolo," vysvetľoval dnes Kiššimon. „Priznávam, nebolo to správne, ale ani jej rozhodnutie nastúpiť na ten zápas nebolo správne. A som rád, že dokazuje nám všetkým, aj mne, že vie hrať tenis a ž evie vyhrávať veľké zápasy a dosahovať veľké úspechy," dodal.

Zaujíma vás zákulisie médií? Sledujte nás na facebooku.