Najlepšími seriálmi roka sú: Príbeh služobníčky a Viceprezidentka

Najlepšími seriálmi roka sú: Príbeh služobníčky a Viceprezidentka Foto: Hulu

 Na vyhlasovaní prestížnych amerických televíznych cien v Los Angeles sa mohli v noci na dnešok najviac tešiť tvorcovia seriálov Príbeh služobníčky a Viceprezidentka.

 

Prvý z nich bol ocenený ako najlepšia televízna seriálová dráma, druhý je najlepšou seriálovou komédiou. Oba seriály tiež získali ocenenia aj v ďalších kategóriách.
Antiutópia Príbeh služobnice je natočený podľa rovnomennej knihy Príbeh služobníčky od Margaret Atwood, ktor za knihu získala viacero ocenení. Vysielať ju začala streamovacia služba Hulu.
Viceprezidentka beží v USA od roku 2012 na platenom HBO kanáli.

Najlepším režisérom seriálovej drámy je Reed Morano (Príbeh služobníčky), ocenenie za najlepšiu réžiu v žánri komediálneho seriálu si prevzal Donald Glover za seriál Atlanta.

Ocenenie pre najlepšieho herca v dramatickom seriáli si odniesol Sterling K. Brown, ktorý sa zaskvel v seriáli This Is Us.

Ženskú obdobu ocenenia dostala Elisabeth Moss zo seriálu Príbeh služobníčky.

Nositeľom ocenenia pre najlepšieho herca v komediálnom seriáli je Donald Glover (Atlanta), cena pre najlepšiu komediálnu herečku patrí Julii Louis-Dreyfus za Viceprezidentku.

Emmy Awards sa považujú za najvýznamnejšie ocenenia v oblasti televíznej produkcie na svete. O víťazoch rozhoduje 22 000 členov Akadémie televíznych umení a vied.