RTVS v súvislosti s úmrtím Ladislava Chudíka mimoriadne mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím Ladislava Chudíka mimoriadne mení program Foto: SFÚ

Dnešný večer venuje RTVS Ladislavovi Chudíkovi.

S ohľadom na úmrtie umelca RTVS mimoriadne mení program televíznych aj rozhlasových vysielacích služieb.

Hereckú legendu si diváci priblížia vo vysielaní Jednotky o 20:20 prostredníctvom filmu Kapitán Dabač, v ktorom hral Chudík hlavnú úlohu. Film Paľa Bielika z roku 1959 je o mladom dôstojníkovi slovenskej armády, ktorý si počas bojov na Ukrajine postupne uvedomuje hrôzy fašizmu. Po návrate na Slovensko sa zapojí do SNP. Nedokáže však prekonať postoj samotára, ani pochybnosti o zmysle partizánskej činnosti.

Dvojka si Ladislava Chudíka pripomenie prostredníctvom relácie GEN.sk o 20:00. Pokračovať bude o 21.50 reprízou relácie Anjeli strážni, v ktorej Alena Heribanová privítala majstra Chudíka. Mimoriadne vysielanie Dvojka zavŕši o 22.30 televíznym filmom Výlet do mladosti.

Jednotka
20:20 - Kapitán Dabač

Dvojka
20:05 - GEN.sk – Ladislav Chudík
21:45 - Anjeli strážni Ladislava Chudíka
22:15 - Výlet do mladosti

„Nielen ako neopakovateľného interpreta dramatického textu, či poézie, ale aj viacerými rozhlasovými hrami si zaslúžilého umelca pripomenú aj v éteri Rádia Devín. Rádio Slovensko
mimoriadne zaraďuje reprízu rozhovoru, ktorý herec RTVS poskytol pri príležitosti jeho 90-tych narodenín. Témou zajtrajšej relácie Dobré ráno Slovensko budú nezabudnuteľné role majstra Chudíka," píše v tlačovej správe RTVS.

Všetky rozhlasové programové služby RTVS menia aktuálnu letnú vysielaciu štruktúru a budú si pamiatku Ladislava Chudíka pripomínať vo svojom vysielaní.