Richard Gere bude hosťom talkshow Českej televízie

Richard Gere bude hosťom talkshow Českej televízie Foto: Film servis FKV

Herec Richard Gere na filmovom festivale v Karlových Varoch osobne uviedol filmovú drámu Franny. Americký herec ocenený Krištáľovým glóbusom za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii pred projekciou natáčal vo Veľkej sále Thermal talk show Mareka Ebena Plovárna.

V interview pre Českú televíziu sa Gere napríklad čudoval, že jeho film Pretty Women má cez Vianoce v Česku dvoch silných konkurentov - Popolušku a ruského Mrázika. A potom už sa reč stočila na herectvo a Gere názorne ukazoval, ako vie hrať chrbtom ku kamere.

"Herec sa musí vždy pripravovať na svoje role, či už je to bezdomovec či americký gigolo," pripomenul jednu z tých slávnych. V Pretty Woman využil, že vie hrať na klavíri, keď v noci v hotelovom bare zvádzal krásnu Vivien. "Bola to improvizácia - a hneď sa podarila," povedal. V muzikáli Chicago zase stepoval. "To som sa učil tak dva tri mesiace, ale natočilo sa to za hodinu. Pripomenul som si tak svoje začiatky, keď som účinkoval v divadelných muzikáloch," vysvetlil.

Doslova sa slzou v oku rozprával o filme Hačikó – príbeh psa, v ktorom sa v úlohe univerzitného profesora ujal opusteného psíka a vzniklo medzi nimi silné puto. "Keď som čítal scenár, tak som plakal, a stalo sa mi to aj potom, keď som o filme niekomu rozprával," priznal.

Reč sa stočila aj na dalajlámu, ktorý oslávi v týchto dňoch osemdesiatiny. "Som jeho študent, žiak a priateľ," uviedol Gere. Dalajláma podľa neho berie ľudí veľmi vážne, chce každému pomáhať, ale pritom má aj humor.

Keď mu Eben poďakoval za rozhovor, hollywoodsky herec sa začudoval, že už je koniec. Na javisko pozval celú delegáciu filmu Franny a moderoval potom sám.