RTVS oznámila svoj jasný postoj k utečencom

RTVS oznámila svoj jasný postoj k utečencom Reprofoto RTVS

Dnešná diskusná relácia O 5 minút 12 začala s prehlásením, ktorým sa verejnoprávna RTVS prihlásila k podpore pomoci utečencom.

 

 

„Príbeh malého chlapca Alana nám ukázal, že utečenecká kríza je o ľuďoch a ich osudoch," takto začal reláciu moderátor O 5 minút 12 Martin Strižinec. Pripomenul reportáže z pobrežia Stredozemného mora, Grécka. „Po tragédii blízko našich hraníc sa len ťažko môžeme tváriť, že sa nás to netýka. V RTVS sme presvedčení, že ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny si zaslúžia našu pozornosť aj pomoc. Odmietame nenávistné komentáre, ktoré sa v uplynulých dňoch šírili najmä na sociálnych sieťach," povedal Strižinec.

O téme utečencov diskutoval premiér Robert Fico a predseda KDH Ján Figeľ.

Súčasťou relácie bol aj rozhovor s redaktorkou spravodajstva RTVS Oľgou Bakovou, ktorá rozprávala o vlastných postrehoch z Balkánu a stretnutí s utečencami.

Reprofoto RTVS

Odporúčame aj: Výzva k ľudskosti: Nenechajme ľudí trpieť a umierať pred naším prahom!

RTVS sa spojila aj s Luciou Štasselovou spoluautorkou Výzvy k ľudskosti, ktorú už podporilo 11 tisíc ľudí, viacero médií aj organizácií. "Vláda má inštitucionálne nástroje, ktorými môže pomáhať. My si uvedomujeme, že ten problém nie je jednoduchý. Uvedomujeme si, že to, čo sa deje, nie je najvypuklejší problém. Môže prísť ďalšia vlna. Uvedomujeme si, že sa na to treba pripraviť, ale nie v atmosfére strachu," povedala Štasselová.