Za novým tanečným filmom Backstage je aj režisér Fontány pre Zuzanu

Za novým tanečným filmom Backstage je aj režisér Fontány pre Zuzanu Foto: Arina

Na Slovensku sa tento týždeň začal nakrúcať nový tanečný film s pracovným názvom Backstage.

 


Ide o príbeh skupiny mladých tanečníkov z malého mesta, ktorým sa podarí dostať do vysnívanej televíznej súťaže.

 

Film vzniká v koprodukcii troch krajín Slovenska, Česka a Maďarska na námet Dušana Rapoša režiséra filmu Fontána pre Zuzanu, podľa scenára Nade Clontz.

O čom je film?

„V zabudnutom mestečku žije šesť mladých ľudí, ktorí majú streetdancovú tanečnú skupinu a snívajú o tom, že raz vďaka nej budú slávni a bohatí. Mary, Foxy, Kukučku, Marvela a Brka vedie ambiciózny Buddy, ktorého najväčšou túžbou je úspech v showbiznise. Jeho frajerkou je krásna a temperamentná Mary, ktorá pred všetkými skrýva tajomstvo zo svojej minulosti . Do nej je zamilovaný aj dobrácky Hugo, zamestnanec miestnej stanice," povedala producentka Silvia Panáková zo spoločnosti Arina, ktorá produkovala napríklad film Fair Play.

Hlavným koproducentom je RTVS, vývoj a realizáciu finančne podporil Audiovizuálny fond. Pôvodný názov bol Hugo, Koprodukčný vklad RTVS je 231 tisíc eur.

Hlavnú postavu Mary stvárňuje študentka herectva na VŠMU Mária Havranová. Absolvent brnianskej JAMU, člen Mestského divadla Brno a tanečnej skupiny The Pastels Ondrej Antálek vo filme stvárňuje Buddyho a jeho proťajškom, Hugom je absolvent Štátneho konzervatória Bratislava, člen Novej scény David Hartl. Vo filme budú účinkovať aj známi slovenskí, českí herci a tanečníci: Ivan Romančík, Zuzana Šulajová, Ivo Gogál, Anna Warchalová a ďalší.

Režisérkou je Katarína Šulajová. Jednu z hlavných úloh zastáva tanečná skupina The Pastels, autormi choreografií sú Marek Homola a Milan Kereš.

Film sa začal nakrúcať tento utorok 17. mája 2016 v Brezovej pod Bradlom. V nedeľu čaká štáb nakrúcanie úvodnej scény, veľkej tanečnej show v priestoroch budovy Slovenskej televízie. Nakrúcať sa bude aj okrem Bratislavy aj v Svätom Jure a Hradišti pod Vrátnom.