Po siláckych rečiach končí spoluprácu s Attilom Véghom aj známy výrobca piva (VIDEO) Reprofoto ČT Prima News

Po siláckych rečiach končí spoluprácu s Attilom Véghom aj známy výrobca piva (VIDEO)

Bývalý šéf spravodajstva Novy a šéfredaktor denníka Nový Čas Vladimír Mužík už je novým šéfom ekonomického vydavateľstva, ktoré vydáva Hospodárske noviny.

 

 

Spoločnosť Ecopress od 1. apríla 2014 riadi Vladimír Mužík. Do pozície výkonného riaditeľa ho nominovalo vydavateľstvo MAFRA z mediálnej divízie Agrofertu Andreja Babiša, ktorému Ecopress patrí. O novom šéfovi informuje vydavateľstvo na vlastnom webe Stratégie. Šéfredaktor Hospodárskych novín Peter Vavro informáciu pre Omédiách.com potvrdil.

Vladimír Mužík strieda na čele vydavateľstva doterajšieho generálneho riaditeľa Milana Mokráňa, ktorý po dohode s vedením MAFRA opustil svoju pozíciu k 31. marcu 2014.
„Veľmi sa teším na spoluprácu s novými kolegami a verím, že spoločne posilníme postavenie vydavateľstva Ecopress medzi mediálnymi domami na Slovensku," povedal Mužík.

Viac: Milan Mokráň odchádza z Ecopressu

Vladimír Mužík bol niekoľko mesiacov šéfom internetových aktivít televízie JOJ. Predtým šéfoval spravodajstvu českej TV Nova. Po odchode Adriana Sarbua z vedenia CME Mužík vo vedení TV Nova koncom augusta náhle skončil. O jeho odchode informovala televízia v krátkej tlačovej správe s tým, že ide o vzájomnú dohodu, ktorá má okamžitú platnosť.

Viac: Po odchode Borovského padajú v JOJ hlavy

Vladimír Mužík pracoval na Nove od júna 2011, najprv na PR oddelení, od februára 2012 bol šéfom spravodajstva. Po jeho príchode piati redaktori na protest dali výpoveď, dvaja ju neskôr stiahli.

Mužík pred príchodom na Novu bol šéfredaktorom Nového Času a neskôr bulvárneho českého denníka Blesk.