Pellegrini vs. Korčok: Ako o kandidátoch informovali online médiá a ako regionálne? Ilustr. foto: Facebook Peter Pellegrini, Facebook I. Korčok

Pellegrini vs. Korčok: Ako o kandidátoch informovali online médiá a ako regionálne?

Katolícke noviny majú nového šéfredaktora Foto: svetkrestanstva.sk

Najstarší katolícky týždenník Katolícke noviny povedie od 5. mája kňaz a teológ Marian Šuráb. Na svojom zasadnutí 3. mája v Šaštíne o tom jednomyseľne rozhodol Výbor Spolku sv. Vojtecha, ktorý je vydavateľom periodika, informuje v tlačovej správe TK KBS.


Doteraz viedol Katolícke noviny Vendelín Pleva. Týždenník vydáva Spolok svätého Vojtecha.

„Nový šéfredaktor sa osvedčil už v minulosti, keď pôsobil na mnohých miestach ako kňaz, neskôr ako rektor Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre a posledných osem rokov ako dekan Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave," povedal o novom šéfredaktorovi riaditeľ Spolku sv. Vojtecha Ivan Šulík. Šuráb je dlhoročným spolupracovníkom Katolíckych novín.
„Budem sa usilovať, aby Katolícke noviny zostali verné Cirkvi, ale zároveň blízke ľuďom, boli príťažlivé a čitatelia v nich našli to, po čom túžia. Považujem za dôležité, aby si zachovali svoju pestrosť a adresnosť, aby boli aj tradičné, ale tiež aktuálne a moderné," povedal Šuráb.

Marian Šuráb pochádza z Krásna nad Kysucou, má 56 rokov a je kňazom Nitrianskej diecézy. Od roku 2006 do konca februára 2014 bol dekanom Teologickej fakulty Univerzity Komenského n Bratislave. Vyštudoval teológiu na RKCMBF UK a na Katolíckej univerzite v Lubline obhájil doktorát z pastorálnej teológie v odbore homiletika. V roku 2007 sa habilitoval ako docent na Univerzite Komenského v Bratislave, v najbližších dňoch ho prezident Slovenskej republiky vymenuje za profesora.

Katolícke noviny boli založené v roku 1849 a v súčasnosti sa v predanom náklade dlhodobo udržiavajú na šiestom mieste medzi všetkými slovenskými týždenníkmi.