Spravodajský web propaguje novinára, ktorý kandiduje do parlamentu

Spravodajský web propaguje novinára, ktorý kandiduje do parlamentu Reprofoto youtube OĽaNO

Do parlamentu kandiduje bývalý redaktor Sme a Korzára.

Na kandidátke strany OľaNO vo voľbách do parlamentu je novinár Milan Potocký, ktorý písal niekoľko rokov pre Korzár a články mu ako regionálnemu redaktorovi vychádzali aj na Sme. V súčasnosti publikuje v regionálnom týždenníku Slovenský východ. Články mu vychádzajú aj na spravodajskom webe Michalovské správy. Práve tento web ho aj vo výraznej miere promuje. Jeho fotka ako kandidáta do parlamentu aj s výzvou, aby ho ľudia volili, je titulnou aj profilovou fotografiou spravodajského webu na Facebooku portálu. Kde sú pravidelne zverejňované politické slogany Potockého aj OĽaNO.

Michalovské správy fungujú ako regionálny spravodajský web od roku 2011. Web sám o sebe tvrdí, že je najčítanejší v regióne. Mnohí ho doposiaľ vnímali ako spravodajský web. Otvorená propagácia jedného politika, ktorý zároveň pre noviny píše, je neobvyklá, je v rozpore s poslaním médií, ktoré majú byť nezávislé. Propagácia politickej strany by mala byť len v priestore označenom ako reklama. Na Facebooku ako aj na webe redakcia propaguje slogany OľaNO aj kandidujúceho redaktora-politika, ktorý zároveň na webe píše aj o samospráve.Naopak pri článkoch Potockého na Michalovskespravy.sk ani v týždenníku Slovenský východ sa čitateľ nedozvie, že ich píše kandidujúci politik za OĽaNO.

Spoluzakladateľ portálu Martin Macko v tom problém nevidí: „Kandidát Milan Potocký nemá na portály www.michalovskespravy.sk žiadnu politickú reklamu... Potockého ako kandidáta otvorene a bezplatne propagujem len na svojich facebookových stránkach, ale aj na súkromnom profile," tvrdí Macko.

Takto vyzerá stránka webu:

„Milan Potocký je jedným z prispievateľov portálu MichalovskeSpravy.sk a zároveň je môj veľmi dobrý kamarát. Roky pracuje ako redaktor - novinár a poukazuje na kauzy, regionálne problémy a netransparentné hospodárenie samospráv a preto s ním sympatizujem ja a aj celá naša redakcia," píše Macko.