Za webom sľubujúcim "Odhalenie najväčšieho škandálu Babiša" je reklama

Za webom sľubujúcim "Odhalenie najväčšieho škandálu Babiša" je reklama Zdroj: FB odhalenibabise.cz

Webová stránka s kolážou českého ministra financií Andreja Babiša (ANO), ktorá niekoľko dní avizovala "odhalenie najväčšieho škandálu v histórii českej vlády", nakoniec obsahovala len výzvu k nákupu trička. Vec bude mať pravdepodobne právnu dohru.

 

 

Informoval o tom spravodajský server iRozhlas.cz.

Stránka s názvom Odhalenibabise.cz odpočítavala čas do dnešného poludnia. Po odpočte web využíval pre objednávku tričiek platformu Merchmaster, na ktorej si ľudia môžu spustiť vlastnú kampaň a ponúkať tričká s potlačou. Niekoľko desiatok minút potom, čo k odhaleniu nedošlo, zmizlo z webu aj obchodné oznámenie.

Zatiaľ nie je jasné, kto za kampaňou stojí, uviedol server. Web Odhalenibabise.cz je registrovaný na meno Tomáš Fuk. Spoločnosť Real Geek, ktorá prevádzkuje službu Merchmaster, uviedla, že jej web bol zneužitý a so stránkou odhalenibabise.cz nemá firma nič spoločné. Kampaň preto ihneď zmazala a zvažuje trestné oznámenie. Kto si kampaň na jej webe spustil, firma netuší.

Oficiálne vyjadrenie spoločnosti Merchmaster:

"Ten, kto tvrdil, že má na mňa najväčší objav v histórii tejto vlády a zverejnil moju koláž vo väzenskom mundúre, by si zaslúžil pár faciek. O to horšie je, že novinári čakali a čakalo aj veľa ľudí, čo na mňa opäť vymyslia. Vymysleli tričká. Takto šialená je dnešná doba, "povedal Babiš pre ČTK.

Na anonymnom twitterovom účte pod menom Julius Šuman sa nedávno objavili záznamy, na ktorých Babiš rieši s vtedajším redaktorom Mladej fronty Dnes Markom Přibilom zverejňovanie kompromitujúcich materiálov na politických konkurentov či živé policajné spisy. Na tomto účte sa dnes objavila správa, v ktorej autor sľúbil nové diely a do tej doby požiadal o spoluprácu verejnosť, ktorá mu môže dokumenty zasielať e-mailom.