Vydavateľstvo Penty v ČR kúpilo časopis Receptář vrátane webu

Vydavateľstvo Penty v ČR kúpilo časopis Receptář vrátane webu Foto: Receptář

Vydavatelství Vltava Labe Media koupilo od společnosti Tarsago nejprodávanější tuzemský hobby magazín Receptář.

 

Spolu s ním získalo web iReceptář.cz. Vydavatelství to dnes oznámilo v tiskové zprávě. Cenu neuvedlo.

"Hobby magazín Receptář svým tematickým zaměřením doplňuje současné portfolio našich tradičních titulů, jako jsou například Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení nebo Dům a zahrada. S koupí tištěné i webové verze jsme navíc získali největší databázi předplatitelů na trhu, což nám, kromě posílení naší pozice, nabízí také další možnosti pro zajímavé obchodní příležitosti," uvedla výkonná ředitelka divize časopisy a členka představenstva VLM Jitka Afsahi.

Magazín Receptář je nejprodávanější hobby titul na českém trhu s více než 55.000 předplatiteli. Zaměřuje se mimo jiné na rady, nápady a inspirace pro zahradu, dům, byt či chatu. Šéfredaktorem je Jan Lodl.

Vltava Labe Media je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 17 procent. Je součástí investiční skupiny Penta Investments, do které patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding. VLM vydává noviny Deník a lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení, měsíčník Dům a zahrada nebo televizní magazíny TV magazín, TV star, TV mini, TV expres a Křížovkář TV magazín. Součástí portfolia jsou onlinové tituly www.annonce.cz, www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.tipcars.com, www.cars.cz a www.automix.cz.