Na TV Barrandov pribudne ďalšia relácia moderovaná jej šéfom Soukupom

Na TV Barrandov pribudne ďalšia relácia moderovaná jej šéfom Soukupom Foto: TV Barrandov

Na TV Barrandov na podzim přibude další pořad moderovaný generálním ředitelem televize Jaromírem Soukupem.

 

Ve středu se bude vysílat diskusní Jaromír Soukup LIVE. Soukupem moderované pořady tvoří základ celého podzimního schématu, celkem jich bude během týdne osm. Televize to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Televizi Barrandov v první polovině letošního roku klesla sledovanost kanálů meziročně o 19 procent, v divácké skupině nad 15 let činila sedm procent. Od srpna televize zrušila svou hlavní zpravodajskou relaci Naše zprávy. Avizovala, že ji nahradí novými zpravodajskými formáty. Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Soukup nejméně v pěti případech ve svých pořadech porušil zákon.

"Novým programovým schématem reaguje televize Barrandov na zvýšený divácký zájem o pořady, které se věnují politice a hlavně velkým ekonomickým a politickým kauzám. I proto od podzimu nabídneme divákům v tomto typu pořadu řadu nových prvků, které zvýší jejich zážitek ze sledování. Velkou roli v novém schématu zaujímají také zábavné pořady, ve kterých diváci uvidí spoustu známých osobností," uvedl Soukup.

Středeční Jaromír Soukup LIVE má být první a zároveň jediný diskusní pořad, ve kterém dostanou prostor lidé z publika. Novinkou je i nedělní Bez cenzury, kde se budou střídat moderátor Petr Převrátil s Evou Borskou.

Pondělní večery budou patřit osobnostem české kulturní a společenské scény v diskusi Instinkty Jaromíra Soukupa. Ve čtvrteční večery stanice TV Barrandov již tradičně odvysílá diskusní blok pořadů TÝDEN s prezidentem a Duel Jaromíra Soukupa. Diváci nepřijdou ani o stálice programu Arénu Jaromíra Soukupa či Kauzy Jaromíra Soukupa a na ně navazující nový formát Jak dopadly Kauzy Jaromíra Soukupa.

Se startem podzimního programového schématu budou nedělní večery věnované souhrnu těch nejdůležitějších událostí za minulý týden v pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa.

V oblasti zábavy bude Barrandov vysílat show Vlasty Korce ANO, nebo NE, kde budou diváci měřit síly s celebritami. Připravené jsou rovněž premiérové díly pořadu Tenký led Dany Morávkové, v němž se řeší kontroverzní témata. Pokračovat bude i reality show Záchranáři.

Součástí programu budou i premiérové díly Nebezpečných vztahů a Jak to dopadlo!?, moderované Honzou Musilem, Soudkyně Barbary či Soudce Alexandra a rovněž i České tajenky. Další snímky z akviziční tvorby budou patřit především kanálu KINO Barrandov, který láká na premiéry romantických filmů a seriálů. O dětské diváky a fanoušky dokumentární tvorby se postará kanál Barrandov PLUS.

Soukupovo vydavatelství Empresa Media televizi získalo na začátku roku 2013 od společností Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka. Letos v červnu vydavatelství zredukovalo počet zaměstnanců o pětinu. Výpověď dostalo minimálně třicet lidí, v drtivé většině v novinářských profesích, uvedl nedávno server HlídacíPes.org. Skupina Empresa Media je vydavatelem tištěných titulů Týden, Faktor Soukup, Instinkt, Sedmička, Top Dívky, Animáček nebo Popcorn a jejich on-line verzí. Zároveň je i dodavatelem zpravodajského obsahu pro TV Barrandov.