Mall Group spúšťa vlastnú televíziu Mall.tv

Mall Group spúšťa vlastnú televíziu Mall.tv Foto: Mall.tv

V neděli začne vysílat nová internetová televize Mall.tv.

 

Provozovat ji bude jeden z největších on-line obchodníků Mall Group. Televize, do které přešla část tvůrců z konkurenční Stream.cz, bude vysílat původní seriály i zábavné a populárně naučné pořady. Ty doplní filmy distribuční společnosti Aerofilms a KVIFF Distribution nebo sitcomy České televize Kosmo a Čtvrtá hvězda. Mall to uvedla v tiskové zprávě.

Skupinu e-shopů Mall Group vlastní skupina PPF, podnikatelé Daniel Křetínský s Patrik Tkáč a investiční skupina Rockaway Capital. Záměr spustit vlastní televizní kanál ohlásila již letos na jaře s tím, že jej povedou bývalý šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř a producent Milan Kuchynka, kteří stojí mimo jiné za seriálem Kancelář Blaník či sitcomem Autobazar Monte Karlo.

Na webu Mall.tv bude možné televizi sledovat bezplatně prostřednictvím jakéhokoliv zařízení s internetovým připojením. Divák se bude bavit životními peripetiemi hlavních hrdinů sitcomů Život je hra a Stylista, fandit soutěžícím Závodní akademie, může vyslechnout cenná výživová doporučení Petra Havlíčka i nekorektní názory trumpetisty Laca Décziho nebo přihlížet, jak sběratel starých kuchařek Roman Vaněk objevuje historické recepty a architekt Adam Gebrian překvapivé stavby. Aktuální dění z domova i ze světa bude komentovat komik Luděk Staněk.

Ve stanovené časy budou každý týden v přímém přenosu usilovat o pozornost diváků oceňovaná foodblogerka Koko se svou 30Menutovkou živého vaření nebo populární moderátor Tomáš Zástěra v soutěži Vyhraj to! Oba pořady zároveň sledujícím umožní nejen pasivně přihlížet, ale aktivně s jejich protagonisty také komunikovat.

"Chceme, aby Mall.tv byla zárukou kvalitní tvorby na kvalitní platformě. Uvědomujeme si, na jak tenký led se s takovým tvrzením pouštíme, protože hodnocení kvality je vždycky subjektivní a start nových projektů obvykle nebývá ani při nejlepší vůli a největším pracovním nasazení bezchybný. Nehodláme však vynechat jedinou příležitost, jak naše diváky pobavit a interagovat s nimi obsahem a technologickými možnostmi webu," uvedl šéfproducent Mall.tv Záhoř.

Spuštěním vlastní internetové televize se Mall Group přibližuje svému cíli vytvořit online alternativu obchodního domu, kde najdou lidé vedle nákupů i služby a zábavu.