TV Nova má najnovšie dvoch šéfov

TV Nova má najnovšie dvoch šéfov

Společnými generálními řediteli TV Nova budou dosavadní finanční ředitelka Klára Brachtlová a obchodní ředitel Jan Vlček. Oba zároveň zůstanou jednateli společnosti.

 

 

Nahradí Christopha Mainusche, který je jedním ze dvou generálních ředitelů mateřské CME. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Oba jsou členy nejvyššího vedení po dobu více než pěti let. Brachtlová přišla do TV Nova v roce 2007 a od roku 2014 vykonává funkci finanční ředitelky. Vlček nastoupil do Novy jako obchodní ředitel v roce 2011.

"Oba výrazně přispěli k posílení vedoucí pozice TV Nova jak v divácké oblasti, tak směrem k obchodním partnerům. Jsou zkušení profesionálové v oblasti médií a byli nedílnou součástí úspěchu TV Nova v posledních letech. Jejich jmenováním společnými generálními řediteli zajistíme dlouhodobou kontinuitu strategie vedení TV Nova, která je zaměřená na další posílení klíčové oblasti podnikání, včetně rozvoje aktivit v on-linu," uvedl Mainusch, který je zároveň předsedou dozorčí rady Novy.

Skupina TV Nova má pět volně šířených stanic (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold), tři prémiové stanice (Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International) a stanici Nova +1, která nabízí program kanálu TV Nova s posunem jedné hodiny. Vedle toho provozuje portály Nova Plus a Voyo. Novu vlastní americká společnost CME.

Nova primárně cílí na diváckou skupinu mezi 15 a 54 lety. V tomto segmentu vykazuje průměrný podíl na sledovanosti za posledních 20 let přes 42 procent. V širší skupině diváků starších 15 let obsadila skupina Nova loni druhé místo o procentní bod za programy České televize.