Začalo natáčení pohádky Anděl Páně 2

Začalo natáčení pohádky Anděl Páně 2 Foto: ĆT

Režisér Jiří Strach dnes začal natáčet volné pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích.

 

 

Podle mluvčí projektu Uljany Donátové vznikly první záběry v prosinci, nyní členy filmového štábu čeká více než měsíc práce na různých místech v Česku.

"Pro potřeby pohádky poslouží od tohoto týdne obě nádvoří hradu v Ledči nad Sázavou, pak se filmaři přesunou do Beřkovic i do Českého Krumlova. Ateliérové scény vzniknou ve studiích České televize," řekla Donátová ČTK.

Anděl Páně 2 vzniká podle scénáře Marka Epsteina v produkci společnosti Marlene Film Production a v koprodukci České televize. Režisér Strach prý nechtěl točit "rychlokvašnou dvojku", která by se svezla po úspěchu prvního dílu z roku 2005. V kinech ho zhlédlo 190.000 diváků, velký úspěch má i při televizních reprízách.

"Jako tvůrce mě až překvapila rychlost, s níž se tato pohádka během deseti let stala klasikou a zabydlela se v srdcích diváků. Rozhodnutí, že volné pokračování vznikne, nicméně přišlo skutečně až ve chvíli, kdy Marek Epstein přinesl tak nosný výchozí nápad, že stálo za to, tu rukavici zvednout," vysvětlil režisér.

V hlavních rolích příběhu odehrávajícím se v adventním čase se opět objeví anděl Petronel a čert Uriáš v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí. Oba se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování.

V dalších rolích se objeví malá Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík a Bolek Polívka. V nebi se pak sejde řada českých osobností v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha. "Svaté" role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová a nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie.

Snímek má do kin vstoupit začátkem prosince, distributorem je společnost Falcon.

Sledujte nás na facebookovej stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: