Český T-Mobile spustí vlastnú internetovú televíziu

 Český T-Mobile spustí vlastnú internetovú televíziu

Český mobilní operátor T-Mobile od 4. dubna spustí vlastní internetovou televizi. Dostupná bude na jakémkoliv internetovém připojení o rychlosti nad pět Mbit/s.

 

 

Plánuje získat řádově statisíce zákazníků během pěti let, do konce letošního roku by to mělo být asi 20.000. Uvedli to zástupci společnosti na dnešní tiskové konferenci. T-Mobile TV tak bude konkurovat O2 TV nebo kabelové UPC.

Zákazníci si budou moci vybrat ze tří tarifů se 70, 100 a 130 kanály včetně těch v HD kvalitě. Ceny se pohybují od 399 Kč měsíčně po 899 Kč. Nabídku doplní šest tematických balíčků s prémiovými kanály. Služba nabízí mimo jiné funkci zpětného zhlédnutí až 48 hodin nebo nahrávání pořadů.

"Letošní rok je pro nás rokem internetu pro domácnosti včetně služeb, které s ním souvisejí. Spuštění T-Mobile TV je proto logickým krokem, jímž dále rozšíříme a zpříjemníme nabídku pro naše zákazníky," uvedl ředitel marketingu pro rezidentní segment T-Mobile Tomáš Ryšavý.

Konkurenční O2, která má přes 200.000 uživatelů své O2 TV, nabízí rovněž tři tarify s 60, 98 a 120 programy za cenu od 299 do 749 Kč měsíčně. Od dubna O2 v reakci na nabídku T-Mobilu prodlouží možnost zpětného zhlédnutí programů z nynějších 30 na 50 hodin. UPC nabízí 50 až 130 programů za 278 až 899 Kč za měsíc. Televizní služby u UPC využívá kolem 460.000 zákazníků.

Podle Ryšavého Česko v současnosti v porovnání s dalšími evropskými zeměmi proporcionálně zaostává v počtu zákazníků placené televize. "V horizontu pěti let se bavíme o potenciálu zhruba 800.000 zákazníků," dodal.

T-Mobile stejně jako konkurence nabídku televize doplní videotékou a možností sledování televizních pořadů z mobilních zařízení. Set top box se smlouvou na dobu určitou lze pořídit na splátky za korunu na místě a poté 100 Kč měsíčně po dobu 23 měsíců. Bez smlouvy vyjde na 2999 Kč. V budoucnu by set top box mohly nahradit například aplikace v chytrých televizích.

T-Mobile má kolem šesti milionů uživatelů mobilních služeb a je tak největším mobilním operátorem v ČR. Nabízí rychlé mobilní internetové připojení LTE i pevné připojení xDSL. Vlastníkem T-Mobilu je skupina Deutsche Telekom.

Sledujte nás na facebookovej stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: