Pražský deník v novej podobe výrazne navýši náklad na 70.000

 Pražský deník v novej podobe výrazne navýši náklad na 70.000 Foto: PD

Pražský deník v nové podobě, který vyjde poprvé v pondělí, bude mít náklad 70.000 výtisků, což je několikanásobně více proti dosavadnímu prodávanému nákladu.

 

 

Cílem výrazně obměněného deníku má být zvednutí jeho pozice ze dna žebříčku v hlavním městě do první třetiny nejčtenějších. Na setkání s novináři to dnes uvedl generální ředitel vydavatelství Vltava-Labe-Press Michal Klíma.

"Část nákladu budeme distribuovat na adresy předplatitelů našich časopisů. Budeme ho přizpůsobovat poptávce. Chceme být nejprodávanější a nejčtenější nebulvární noviny," uvedl Klíma. Podle něho se v současnosti Pražský deník pohybuje se čteností okolo 12.000 až 13.000 čtenářů zhruba na osmém místě v Praze.

Podle údajů Unie vydavatelů nejčtenější v Praze je zdarma distribuované Metro s odhadovanou čteností 213.000 čtenářů na vydání, druhý Blesk má 171.000 čtenářů a třetí Mladá fronta Dnes má v Praze 86.000 čtenářů.

Pražský deník bude k dostání na 3000 místech, což je o 1000 více než dosud. Jeho zaváděcí cena bude v letošním roce deset korun. Podle šéfa projektu Romana Galla bude nový Pražský deník stavět na zpravodajství z Prahy pro Pražany, bude nabízet servisní informace pro čtenáře, ale bude čerpat i z dalších 70 regionálních redakcí Deníku po celé ČR a také od autorů z časopiseckého vydavatelství Astrosat a tabletového Dotyku.

Spolu s novou podobou Pražského deníku se změn dočkají i všechny ostatní regionální deníky. Spolu s novým Pražským deníkem se objeví i jeho nové internetové stránky.

Vltavu-Labe-Press, časopisecké vydavatelství Astrosat a tabletový Dotyk vlastní od loňského roku investiční skupina Penta, která tak vstoupila na mediální trh.

 

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: