Print this page

 Babiš se v nedeľu zúčastní diskusnej relácie, ktorú kritizoval Foto: FB A. Babiša

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se v neděli zúčastní diskuse v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

 

 

Předseda vládní strany odmítl pozvání do pořadu naposledy minulý týden, dříve si stěžoval na permanentní útoky moderátora na sebe a své firmy. Moravec mu kvůli jeho výhradám v květnu napsal dopis.

Babiš i místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek se minulý týden odmítli zúčastnit diskuse o chystané reorganizaci policie, uvedl v pořadu Moravec. Moderátor pak na sociálních sítích zveřejnil dopis, který předtím Babišovi poslal. Citoval v něm i Babišovu textovou zprávu o tom, že nemá zájem chodit do pořadu, "kde moderátor lže na twitteru o pseudokauze okolo Čapího hnízda".

"Je vaším právem naše pozvání ignorovat, ale naší povinností je vás pozvat a zařídit se podle vaší reakce," napsal Moravec. V dopisu se ohradil proti Babišovým stížnostem, například že mu skáče do řeči. "Podle obsahových analýz jste to naopak vy, kdo nejvíce skáče do řeči nejen moderátorovi, ale i oponentovi v diskusi," uvedl.

Babiš na Moravce útočil i v březnu, když vysvětloval poslancům, kdo vlastnil Farmu Čapí hnízdo v době, kdy získala evropskou dotaci. "Nejznámější moderátor veřejnoprávní televize Václav Moravec, ano ten, který se pasoval do role lektora a ochránce žurnalistické etiky na české univerzitní půdě, ve svém pořadu permanentně útočí na moji osobu a moje firmy," řekl tehdy Babiš.

V neděli bude Babiš diskutovat s předsedou ODS Petrem Fialou a šéfem KSČM Vojtěchem Filipem o dozvucích sporu kolem reorganizace policie či perspektivách vládní koalice, avizovala Česká televize.

 

Sledujte dianie v českých médiách: