Barbie je tento rok celosvetovo najzárobkovejším filmom roka (VIDEO)

Barbie je tento rok celosvetovo najzárobkovejším filmom roka (VIDEO) Foto: Warner Bros. Pictures

Barbie je tento rok celosvetovo najzárobkovejším filmom roka. Zatiaľ dosiahol pri pokladniach kín príjmy 1,38 miliardy dolárov, čím prekonal príjmy najúspešnejšieho filmu Super Mario Bros. Informuje o tom spravodajský server BBC.

Už skôr sa film režisérky Grety Gerwigovej, v ktorom bábika stvárnená herečkou Margot Robbieovou vymení svoj ružový fantazijný domov za skutočný svet, stal najzárobkovejším filmom roka v Severnej Amerike.

Doteraz najúspešnejší kasový trhák pred Barbie, film Super Mario Bros. vo filme založený na počítačových hrách zo série Super Mario, zarobil 1,36 miliardy dolárov.

Barbie tiež pomohla pokladniam kín v Spojených štátoch prvýkrát od pandémie prekonať hranicu štyroch miliárd dolárov. Analytici neočakávali, že sa kinám podarí dosiahnuť tento míľnik, ale úspech Barbenheimera - filmov Oppenheimer od Christophera Nolana a Barbie, ktoré boli uvedené v rovnaký deň v júli - zvýšil tržby nad vlaňajšiu celkovú čiastku 3,4 miliardy dolárov.

Barbie začala lámať rekordy už pri júlovej premiére, keď zarobila 162 miliónov dolárov, čo je tento rok najviac. Bola to najúspešnejšia premiéra pre film režírovaný ženou a Barbie je teraz aj najzárobkovejším filmom režírovaný iba ženou.