Pellegrini: Rozhodne odmietam falošné správy, že mám koronavírus

Pellegrini: Rozhodne odmietam falošné správy, že mám koronavírus Foto: Facebook Peter Pellegrini

Peter Pellegrini bol v sobotu náhle hospitalizovaný s respiračným ochorením.

Dnes sa v zahraničí šíri správa, že u slovenského premiéra je podozrenie, že mohol byť infikovaný koronavírusom, a že ak sa podozrenie potvrdí, predsedovia vlád celej Európy majú problém. Správu o podozrení na koronavírus priniesol španielsky spravodajský web ABC.es, ktorý sleduje až 15 milióna ľudí a tak za pár hodín mal viac ako dve tisícky zdieľaní.

"Ak sa potvrdí, že Pellegrini bol infikovaný koronavírusom, hlavy štátov alebo predsedovia vlád celej Európy by mali zvážiť potrebu podrobiť sa karanténe v trvaní dvoch týždňov. Slovenský premiér musel zrušiť celý svoj program napriek tomu, že do volieb, v ktorých sa očakáva porážka jeho strany, zostáva menej ako týždeň," píše ABC.es.

 

Peter Pellegrini, ktorý sa stále lieči, tieto informácie rezolútne poprel. „Rozhodne odmietam falošné správy, že mám koronavírus. Je to úplný nezmysel,“ napísal na twitteri.

„Peter Pellegrini je od soboty večera hospitalizovaný s akútnym respiračným ochorením, spojeným s vysokými teplotami. Naplno sa prejavila choroba, s ktorou premiér zápasí už niekoľko dní, ale kvôli svojim neodkladným pracovným povinnostiam, keď sa musel zúčastniť rokovania lídrov krajín v Bruseli, nemal čas na adekvátnu liečbu,“ povedal v nedeľu pre Omediach.com hovorca Smeru. Pellegriniho stav sa pravdepodobne zlepšuje, lebo na stredu má naplánovanú pracovnú návštevu Moskvy, kde sa stretne s predsedom vlády Ruskej federácie Michailom Mišustinom.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.