Pellegrini je v nemocnici, v Smere hľadajú, kto ho nahradí v kľúčových predvolebných debatách

Pellegrini je v nemocnici, v Smere hľadajú, kto ho nahradí v kľúčových predvolebných debatách Foto: FB P. Pellegrini

"Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol v noci zo soboty na nedeľu hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami. Vzhľadom na svoj zdravotný stav dočasne ruší všetok svoj program," informovalo v nedeľu ráno tlačové oddelenie Úradu vlády.

Pellegriniho dnes a nasledujúce dni čaká niekoľko kľúčových predvolebných debát.

V Smere zatiaľ nevedia, kto ho nahradí, povedal pre Omediach.com hovorca strany Ján Mažgút hovorca Smeru.
RTVS sa dnes - poslednú nedeľu pred voľbami - rrozhodla pozvať do štúdia relácie O 5 minút 12 predsedov všetkých súčasných parlamentných strán. Do štúdia za Smer však mal ísť Peter Pellegrini. Debatovať mal s predsedom SNS Andrejom Dankom, predsedom Most-Híd Bélom Bugárom, predsedom SaS Richardom Sulíkom, šéfom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom. Nebude chýbať aj predseda strany Kotlebovci – ĽSNS Marian Kotleba.

Do O 5 minút 12 nepôjde ani predseda Smeru Robert Fico, pretože podľa Mažgúta, je tiež zdravotne indisponovaný. V Smere tak dve hodiny pred začiatkom relácie nevedeli, kto pôjde na poludnie do diskusie za Smer. Nakoniec do diskusie za Smer nikto nedošiel.

Odporúčame aj: Zuzana Čaputová bude mať vlastnú diskusnú reláciu (VIDEO)

Pellegrini bol vo štvrtok večer na poslednej predvolebnej diskusii v televízii JOJ, po jej skončení šiel v noci na letisko na summit do Bruselu. V sobotu ešte stihol svadbu hovorkyne Patrície Macíkovej.

Ďalšia kľúčová predvolebná diskusia s Pellegrinim je naplánovaná v utorok na Markíze. Podľa zdravotného stavu Pellegriniho sa uvidí, či do nej pôjde premiér, alebo niekto iný, povedal pre Omediach.com Mažgút. Podobne to bude aj v ďalších médiách.

Aktualizácia o vyjadrenie hovorcu Smeru: "Volebný líder strany SMER - sociálna demokracia Peter Pellegrini je od včerajšieho večera hospitalizovaný s akútnym respiračným ochorením, spojeným s vysokými teplotami. Naplno sa prejavila choroba, s ktorou premiér zápasí už niekoľko dní, ale kvôli svojim neodkladným pracovným povinnostiam, keď sa musel zúčastniť rokovania lídrov krajín v Bruseli, nemal čas na adekvátnu liečbu. Na dnešnej diskusii v RTVS ho nemôže zastúpiť ani predseda strany SMER - SD Robert Fico, ktorý je tiež zdravotne indisponovaný. Strana SMER - SD sa ospravedlňuje divákom, ktorí kvôli neočakávaným okolnostiam nebudú mať možnosť dnes sledovať volebného lídra strany. Veríme, že sa zdravotný stav Petra Pellegriniho v najbližších dňoch zlepší a posledné predvolebné diskusie už bude môcť absolvovať," napísal hovorca na poludnie.

"Dnes zverejnené informácie o zdravotnej indispozícii predsedu strany SMER - SD Roberta Fica neboli kompletné, keďže hovorca strany disponoval nepresnými informáciami. Robert Fico počas víkendu pokračoval vo svojom pracovnom programe, a to najmä s ohľadom na účasť premiéra v RTVS. Akonáhle sa dozvedel informáciu o zdravotnom stave Petra Pellegriniho, bol s ním v kontakte, svoj program však už nedokázal operatívne prispôsobiť vzniknutej situácii a zúčastniť sa namiesto predsedu vlády uvedenej diskusie. Robert Fico pokračuje vo svojom programe aj v priebehu nasledovného týždňa. Za nepresnú informáciu sa ospravedlňujem. Plánované záverečné diskusie bude strana SMER - sociálna demokracia riešiť s ohľadom na vývoj zdravotného stavu Petra Pellegriniho," doplnil popoludní hovorca.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku.