Meno a tvár Milana Lasicu zneužívajú na podvodný biznis (FOTO)

Meno a tvár Milana Lasicu zneužívajú na podvodný biznis (FOTO)

Fotografia Milana Lasicu ako sa lúči z vlaku a k tomu vety: "Myslel si, že kamera je vypnutá. Keď sa to stalo... Je to koniec jeho kariéry?" Na facebooku sa šíri podvodný sponzorovaný status o hercovi Milanovi Lasicovi.

 Status odkazuje na falošnú stránku, ktorá sa tvári, že je spravodajský web Aktuality.sk.

Sú na nej fotky Milana Lasicu a nepravdivý článok, ako Lasica "investoval milióny eur do revolučnej investície, ktorá zarába bežným Slovákom 9 tisíc eur."

Odporúčame aj: Milan Lasica k hoaxom: Je to istý druh mediálneho terorizmu

Ide o podvodný článok, ktorý láka na pochybné investície do kryptomeny. Na podobnom princípe nedávno podvodníci zneužívali tváre napríklad herca Tomáša Maštalíra, moderátora Petra Bielika či hudobníka Braňa Jobusa, ktorý podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Podvodné stránky s kryptomenou sú rozšírené do viacerých krajín, rieši ich už aj polícia.

Na rozdiel od predchádzajúcich falošných článkov si podvodníci dali námahu a popracovali na gramatike a štylistike.

Meno populárneho herca Milana Lasicu je pravidelne zneužívané na šírenie rôznych hoaxov ale aj falošných facebookových stránok. Medzi tie najrozšírenejšie patrí text s názvom Lasicův názor na Havla, ktorý bol pamfletom proti niekdajšiemu československému a českému prezidentovi Václavovi Havlovi. Neznámy autor v ňom kritizuje Havla.

Odporúčame aj: Podvodníci zneužili meno Maštalíra, Jobusa, TA3 aj otca Jána Kuciaka

Herec na facebooku nemá žiaden vlastný profil či stránku, upozornila na to už viackrát jeho manželka Magda Vášáryová. Všetky stránky, ktoré vystupujú v jeho mene, sú podvod.