Milan Lasica nebude mať štátny pohreb a nebude vyhlásený ani štátny smútok

Štátny smútok na slovenskom po úmrtí herca, humoristu, moderátora a speváka Milana Lasicu vyhlásený nebude. Pohreb sa uskutoční v najužšom rodinnom kruhu, napísal dnes na svojom webe denník Sme, ktorý sa odvoláva na riaditeľa bratislavského divadla Štúdio L + S a dlhoročného Lasicova spolupracovníka Pavla Danišoviča.

"Rodina sa rozhodla tak, že sa to má konať v absolútne najužšom kruhu, a to treba rešpektovať," povedal Danišovič. Zatiaľ ale nie je známe, kedy sa pohreb uskutoční.

Predtým sa v médiách objavila informácia, že rodine zosnulého umelca vláda ponúkne možnosť štátneho pohrebu, ale že podoba poslednej rozlúčky so zosnulým je na rozhodnutí pozostalých.

"Protokol úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnej knihu, vyvesenie čierne vlajky a podobne," povedala šéfka poslaneckého klubu koaličnej strany Sloboda a solidarita (SaS) Anna Zemanová po pondelkovom rokovaní koaličnej rady. Práve SaS avizovala, že vládnym partnerom navrhne vyhlásení štátneho smútku.