Badatel.net je na facebooku úplne zablokovaný

Badatel.net je na facebooku úplne zablokovaný Ilustr. reprofoto youtube Versatile Vicky

Najprv prišlo trestné oznámenie od ministra zdravotníctva, potom upozornenie od sociálnej siete a dnes už pôvodnú stránku webu Badatel.net na najväčšej sociálnej sieti - na facebooku - nenájdete.

Portál Badatel.net dlhodobo šíri medicínske nezmysly a hoaxy. Lacnými nadpismi ľudí najprv šokuje a potom na nich zarába tým, že im ponúka výživové doplnky a rôzne produkty.

Odporúčame aj: Človek, ktorý stojí za šarlatánskymi webmi v SR a ČR, je zapletený do miliónového podvodu

Po stránke www.facebook.com/PortalBadatelNet/ ostalo len toto oznámenie:



Facebooková stránka Badatel.net mala na facebooku viac ako 60 tisíc sledovateľov. Aj vďaka sociálnej sieti sa jej darilo rozširovať medicínske hoaxy a dezinformácie, jedným z nich bol napríklad aj článok, v ktorom Badatel.net nabádal rodičov, aby deťom nedávali rúška do škôl a radil im, ako majú vylákať od lekárov potvrdenie, prípadne radil dávať deťom nekvalitné rúška.

Odporúčame aj: Facebooku došla trpezlivosť, obmedzuje Zem a Vek a avizuje mu stopku
                           Facebooku došla trpezlivosť už aj so Slobodným vysielačom

Koncom augusta ministerstvo zdravotníctva podalo trestné oznámenie na stránku Badateľ za šírenie poplašnej správy. Zároveň sa ministerstvo obrátilo priamo na predstaviteľov sociálnej siete Facebook, cez ktorú Badatel.net mnohé medicínske nezmysly šíri. „Niekoľko príspevkov portálu Badateľ už Facebook na náš podnet stiahol a následne nám potvrdili, že zredukovali dosah ďalších príspevkov tejto stránky na Facebooku," oznámilo ministerstvo minulý týždeň ministerstvo.

Aktualizácia 17:25: Kto zrušil stránku badatel.net na facebooku zatiaľ nie je známe. Facebook sa k zrušeniu nehlási. „Táto stránka nebola odstránená po našom zásahu,“ povedal pre Denník N hovorca Facebooku.

Dnes už pôvodnú stránku na facebooku nenájdete a neodkazuje na ňu ani portál Badatel.net, ktorý sa pokúša preraziť na facebooku úplne novou náhradnou stránkou, ktorá vznikla koncom mája tohto roka.

Aktualizácia 13:10: Hlavná facebooková stránka Badatel.net opäť funguje. Admini stránky tvrdia, že ju vypli, sami. "Je pravda, že naša stránka bola nejaký čas nedostupná. Nebolo to však kvôli tomu, že bola „zrušená“, ako klamalo Ministerstvo zdravotníctva, ale preto, že sme ju dočasne sami stiahli."  Badatel kritizuje ministerstvo zdravotníctva, že napísalo, že "facebook zrušil stránku Bádateľ" a zosmiešňuje weby, ktoré túto správu od ministerstva zdravotníctva prebrali. Badatel zároveň klame, že web Omediach.com túto správu od ministerstva prebral. Článok o tom, že Badatel net je zablokovaný, vyšiel na Omediach.com predtým, ako zverejnilo ministerstvo zdravotníctvo svoj status.
Zároveň nie je pravda ďalšie tvrdenie Badatela, že Omediach.com patrí medzi weby, ktoré informovali, že Facebook zablokoval Badatel.net. Web Omediach.com nikdy nenapísal informáciu, že "Facebook zablokoval Badatela".

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.