Muž sa na facebooku vyhrážal smrťou Matovičovi, rieši ho polícia

Muž sa na facebooku vyhrážal smrťou Matovičovi, rieši ho polícia Foto: Facebook OĽaNO

Muž, pravdepodobne z oblasti Stropkova, zverejnil na facebooku status o úmrtí svojej babky, kde na záver píše, že Igorovi Matovičovi chce kodrezať hlavu a priamo sa mu prihovára, že mi ide vziať život.

Statusom, ktorý vyšiel v skupine Anjelské hliadky, ktorá je proti očkovaniu aj pandemickým opatreniam, sa už zaoberá polícia.

 

Poverený príslušník zo Stropkova už začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania, oznámila polícia.

„Podozrivý muž 09.01.2021 napísal a zverejnil zo svojho profilu na facebookovej skupine s názvom ,,Anjelské hliadky na Slovensku“ dva príspevky s výhražným textom, kde sa vyhrážal premiérovi SR zabitím a odrezaním hlavy. Za uvedené konanie hrozí trest odňatia slobody až na tri roky,“ oznámila polícia na facebooku.

Podobnými prípadmi vo vzťahu k premiérovi sa zaoberala polícia ž aj v minulosti. „Polícia nebude tolerovať takéto vyhrážky cez sociálne siete. Je potrebné si uvedomiť, že za sociálnu sieť sa nemožno skryť a aj takéto vyjadrenia môžu mať trestnoprávnu dohru,“ dodáva polícia.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.