Útok antirúškárov z Lidla má dohru: Prvý muž je už vo väzbe, riešia sa už aj silné reči diskutérov

Útok antirúškárov z Lidla má dohru: Prvý muž je už vo väzbe, riešia sa už aj silné reči diskutérov Ilustr. foto: Facebook Polícia SR

Incident z Piešťan, keď si skupina mužov odmietla dať v prevádzke Lidla respirátor a pustila sa do bitky s políciou, má už súdnu dohru. Súd v poslal jedného z mužov do väzby. Dvaja budú stíhaný na slobode.

Policajti obvinili z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva 3 mužov, ktorí sa aktívne zapojili do štvrtkového konfliktu v piešťanskom supermarkete.

Zároveň polícia podala podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených. Prokuratúra sa, v dvoch prípadoch, s návrhom stotožnila. Dnes popoludní policajti eskortovali dvoch mužov na piešťanský súd. Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.
Polícia dnes zároveň informovala, že rieši aj „silné reči“ z internetu: „Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom, alebo vyzývajú ostatných k rôznym násilnostiam. Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovanie.“

Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi, v zmysle zákona, strata slobody až na 3 roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až 2 roky.

 Čo sa stalo v Piešťanoch?

Polícia bola v piatok podvečer, privolaná do supermarketu Lidl v Piešťanoch, v ktorom si skupina osôb odmietala nasadiť respirátory, prípadne priestor opustiť a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladni. V tomto okrese je v zmysle vyhlášky povinné nosenie respirátora. Situáciu sa najskôr snažili vyriešiť zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba. Po neuposlúchnutých výzvach požiadali o pomoc policajné hliadky.

Dotyční sa správali arogantne a odmietali uposlúchnuť výzvy polície. Došlo ku konfliktu, pri ktorom boli zranení dvaja policajti a jeden muž.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.