Šíri sa zmanipulovaná fotka Zuzany Čaputovej - upravili jej postavu a pridali vulgárny antisemitský komentár

Šíri sa zmanipulovaná fotka Zuzany Čaputovej - upravili jej postavu a pridali vulgárny antisemitský komentár

Medzi extrémistami a na dezinfoscéne sa šíri ďalšia zmanipulovaná fotografia Zuzany Čaputovej.

Na novej upravenej fotografii s vulgárnym komentárom prezidentke rozšírili a zdeformovali postavu.

K zmanipulovanej fotografii je pripojená tvár partnera prezidentky Juraja Rizmana a antisemitský text, ktorý píše o prezidentke ako o "90 kilovej izraelskej špekačke", ktorú má riadiť Soros, Izrael, Lipšic, USA..., čo korešponduje s pravidelne opakovanými hejtami antisystémových skupín ale aj rétorikou Roberta Fica či Ľuboša Blahu.

Takto sa niekto s fotkou "pohral":

Zmanipulovaná fotografia s vulgárnym komentárom sa začala šíriť z profilu "Danny Kollar". Ide o extrémistu Daniela Bombica, ktorý pomáhal Kulturblogu, kotlebovcom a spolupracuje s hnutím Republika. Ako pred časom upozornil Denník N Bombic pod profilom Danny Kollar šíri teórie o židovských sprisahaniach, svojich oponentov rád nálepkuje ako sionistov. S využitím sociálnych sietí sa snaží mobilizovať ľudí, aby nedodržiavali opatrenia proti covidu a povzbudzuje ľudí, aby obťažovali zdravotníkov, hygieničky či policajtov, ktorých si vyberá ako svoje ciele.

Od Bombica sa fotografia rýchlo rozšírila na viacerých sociálnych sieťach. Za pár dní má tisícky zdieľaní, ktoré sprevádza množstvo urážlivých a dehonestujúcich komentárov. Medzi šíriteľov patria antisystémové skupiny a anonymné profily, ktoré chrlia hoaxy aj proruské dezinformácie.

Toto je pôvodná fotografia zo stretnutia so zástupcami samospráv:

Stretnutie prezidentky so zástupcami samospráv Foto: Facebook Zuzany Čaputovej

Odporúčame aj: Zem a Vek upravil nos Čaputovej ako na antisemitských karikatúrach

Je to podobný prípad upravenej fotografie, ako bola fotografia, ktorú pred prezidentskými voľbami zverejnil Zem a Vek. Na fotke vtedy upravili nos a rysy tváre Zuzany Čaputovej spôsobom, aký používala nacistická antisemitská propaganda v karikatúrach počas druhej svetovej vojny na zobrazenie Židov.

Pôvodná fotka Denník N a manipulácia v Zem a Vek

Na sociálnych sieťach sa aktuálne šíri aj podobne zmanipulované video prezidentky s vulgárnym textom a opäť pridanou americkou vlajkou.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku.