Orange začína podporovať eSIM karty a spúšťa predaj inteligentných LTE hodiniek

Orange začína podporovať eSIM karty a spúšťa predaj inteligentných LTE hodiniek Foto: Orange

Orange prináša ďalšiu technologickú inováciu: ako prvý operátor na Slovensku začína podporovať eSIM karty a zároveň spolu so Samsungom spúšťa predaj inteligentných LTE hodiniek Samsung Galaxy Watch s podporou eSIM.

 Orange od dnešného dňa začína podporovať eSIM karty, vďaka čomu jeho zákazníci ako prví a jediní na slovenskom trhu môžu využívať všetky výhody tejto inovatívnej technológie. eSIM karta je zabudovaná priamo do zariadenia, vďaka čomu zákazníkom úplne odpadá akákoľvek manipulácia a starosť s tradičnými plastovými SIM kartami a prináša im množstvo ďalších výhod. Aktuálne Orange podporuje eSIM na smart hodinkách Samsung Galaxy Watch 46mm eSIM, ktoré dnes zaraďuje do svojho portfólia.

Unikátna technologická novinka eSIM (Embedded SIM) je náhradou za plastové SIM karty pre mobilné telefóny, ale aj tablety, smart hodinky, notebooky, malé senzory alebo inteligentné autá. Zásadná zmena spočíva v zabudovaní čipu SIM karty v zariadeniach priamo od výrobcu, takže zákazníci ju už nemusia fyzicky vkladať do otvoru pre SIM karty. Zároveň sa už nikdy nedostanú do situácie, kedy by museli riešiť jej poškodenie, zlomenie či stratu

„Sme veľmi radi, že na záver roka prinášame ďalšiu technologickú novinku, ktorou tiež dokazujeme našu pripravenosť na digitálnu dobu. eSIM karty považujeme za skutočnú technologickú inováciu, ktorá zákazníkom prináša nové možnosti komunikácie. Pevne veríme, že smart hodinky od Samsungu s eSIM, ktoré sú oddnes v našej ponuke, zákazníci ocenia a budú si naplno užívať všetky výhody, ktoré táto technológia prináša,“ vysvetľuje Ivan Golian, riaditeľ úseku informačných systémov a sietí spoločnosti Orange Slovensko.

Ďalšou veľkou výhodou eSIM je, že šetrí miesto v telefóne a vytvára priestor pre zlepšenie vodoodolnosti zariadení. Navyše, čip eSIM karty je 2x menší v porovnaní s klasickou nano-SIM, takže v zariadeniach šetrí miesto, ktoré môžu výrobcovia využiť na užitočnejšie komponenty.

eSIM si zákazník aktivuje rýchlo a jednoducho aj z pohodlia domova

Zákazníci nemusia merať cestu na najbližšiu pobočku. Jediné, čo k aktivácii eSIM potrebujú, je zariadenie podporujúce túto technológiu a eSIM profil, ktorý reprezentuje program (paušál). Svoj eSIM profil získajú vo forme QR kódu, ktorý je potrebné nasnímať do zariadenia. Po úspešnom nasnímaní je možné číslo a paušál využívať v priebehu niekoľkých sekúnd, hneď po prihlásení do siete. Na jeden čip je možné nahrať aj viac profilov, aktívny však môže byť len jeden a je možné ho aj kedykoľvek odstrániť. Navyše, medzi profilmi je možné prepínať.

Vďaka eSIM hodinkám zákazníci môžu komunikovať aj bez mobilu

Spolu s podporou eSIM kariet uvádza Orange exkluzívne do predaja aj smart hodinky Samsung Galaxy Watch 46mm eSIM. Zákazníci ich môžu využívať na plnohodnotnú komunikáciu aj vtedy, keď nemajú práve svoj mobilný telefón fyzicky pri sebe. Stačí ich spárovať so smartfónom, pripojiť na WiFi a aktivovať v nich eSIM kartu napríklad nascanovaním QR kódu, ktorý zákazníci dostanú na predajni alebo online. Ak chcú zákazníci súčasne využívať telefón aj hodinky, je potrebné mať dve telefónne čísla, jedno na mobil, druhé na hodinkách.
Plná cena hodiniek je 389 € s DPH, pričom je ich možné kúpiť aj na splátky alebo s dotáciou už od 1€.

Nakoľko zabudovanú eSIM do zariadenia prinášajú ich jednotliví výrobcovia, Orange zaručuje svojim zákazníkom jej plnohodnotnú funkčnosť na tých zariadeniach, ktoré doteraz sám otestoval a zároveň ich má v ponuke. Aktuálne sú to nové smart hodinky od Samsungu. Orange však bude portfólio zariadení vybavených touto prevratnou technológiou postupne rozširovať.