Orange získal od spoločnosti Apple oficiálnu certifikáciu na eSIM (VIDEO)

Orange získal od spoločnosti Apple oficiálnu certifikáciu na eSIM (VIDEO) Foto: Orange

Už aj zákazníci so zariadeniami Apple môžu plnohodnotne využívať výhody eSIM. Po tom, ako Orange získal od spoločnosti Apple certifikáciu, sa stáva prvým certifikovaným operátorom na Slovensku, ktorý poskytuje eSIM v Apple zariadeniach.

 

Zákazníci tak majú garanciu tej najvyššej kvality a istotu, že im bude eSIM v Apple zariadeniach fungovať korektne tak, ako má.

Orange začal podporovať elektronické SIM karty koncom roku 2018 a naďalej je prvým a jediným slovenským operátorom, ktorý túto inovatívnu technológiu poskytuje. Po uvedení smart hodiniek Samsung Galaxy Watch, ktoré boli prvým zariadením s oficiálnou podporou eSIM, Orange zaručuje jej plnohodnotnú funkčnosť aj na ďalších zariadeniach od Apple, konkrétne na Apple iPhone Xr, Apple iPhone Xs, Apple iPhone Xs Max a Apple iPad PRO 11 Cellular.

Nové iPhony Xr, Xs a Xs Max majú zabudovanú podporu pre dve telefónne čísla. Do iPhonu sa fyzicky vloží iba jedna SIM karta, druhé číslo môže byť dostupné prostredníctvom eSIM karty. Kartu eSIM podporujú iPhony so systémom iOS 12.1 alebo novším.

Najväčšia výhoda elektronickej SIM karty spočíva v tom, že je zabudovaná priamo v zariadeniach od výrobcu, takže zákazníci už nemusia do mobilného telefónu fyzicky vkladať tradičnú plastovú SIM kartu. Čip eSIM karty je 2x menší v porovnaní s klasickou nanoSIM kartou, vďaka čomu v zariadeniach šetrí miesto a vytvára tak priestor pre zlepšenie odolnosti zariadení voči vode.

eSIM kartu si zákazníci môžu aktivovať veľmi jednoducho. Po zakúpení eSIM dostanú aktivačný QR kód, ktorý si cez aplikáciu nasnímajú do zariadenia a okamžite môžu svoj eSIM profil (paušál) využívať.