Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma Foto: Facebook

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

 

Šéf spoločnosti Mark Zuckerberg odhaduje, že do desiatich rokov tak bude pracovať polovica zamestnancov. Podobný plán už oznámili aj iné internetové firmy, napríklad Twitter. Ten umožnil zamestnancom pracovať z domu natrvalo, ak si to želajú. Uviedla to agentúra Reuters.

Zuckerberg plán oznámil počas živého prenosu vo štvrtok. Upresnil pritom, že spoločnosť po 1. januári budúceho roka upraví mzdu pracovníkom podľa nákladov na živobytie v mieste, kde budú bývať.

Prácu z domova firma najprv ponúkne skúseným a výkonným pracovníkom v Spojených štátoch, ktorým to schváli ich nadriadený. Od tohtoročného júla bude táto možnosť ponúkaná aj niektorým novo prijatým ľuďom.

"Potenciál rozšíriť ekonomické príležitosti v krajine (v USA - pozn. ČTK) a v dlhodobom horizonte aj po svete ma napĺňa nadšením," povedal k plánu Zuckerberg.

Kancelárie Facebook plánuje znovu otvoriť od júla, ale iba na štvrtinovú kapacitu, aby bolo možné dodržiavať požadované rozostupy. Ľudia budú musieť mať rúšku a podstupovať meranie telesnej teploty, poznamenala agentúra Bloomberg.