Obamová do prvého dielu svojho podcastu pozvala manžela (VIDEO)

Obamová do prvého dielu svojho podcastu pozvala manžela (VIDEO) Reprofoto youtube/Spotify

Prvým hosťom pripravovaného podcastu bývalej americkej prvej dámy Michelle Obamovej bude jej manžel a niekdajší prezident Barack Obama. Záujemcovia si budú môcť úvodný diel vypočuť 29. júla prostredníctvom streamingovej služby Spotify.

"V prvom dieli chcem hovoriť s niekým, ktorého hlas zrejme spoznáte okamžite," oznámila Obamová na zvukovej upútavke k programu. Dialóg s manželom sa má týkať pandémie koronavírusu a protestného hnutia vyvolaného smrťou černocha George Floyda pri zatýkaní, uviedol magazín Variety, ktorého redaktori mali možnosť si časť prvého dielu vypočuť.

"Osem rokov svojho života som mala šialený program, zaplnený projektami, prejavmi, štátnymi večerami. Nehľadiac na snahu vychovávať dve dcéry a udržať hlavu nad vodou. Keď ale Barackovo druhé prezidentské obdobie skončilo, bolo viac času a možnosť sa nadýchnuť," hovorí v úvode prvého dielu Obamová.

The Michelle Obama Podcast má mať deväť dielov a poskytne rozhovory vždy s jednou osobnosťou. Zameraný bude na najrôznejšie témy ako zdravie žien, manželstvo a vzdelanie. Medzi hosťami má byť bývalá poradkyňa Obamovej Valeria Jarrettová alebo moderátor diskusného programu Conan O'Brien.

Nechcem niečo nariaďovať alebo vydávať niečie myšlienky za pravdu. Prajem si, aby to bolo, akoby sme sedeli na lavičke v parku alebo v reštaurácii, kde hrá hudba. A zo všetkého najviac dúfam, že tento podcast ponúkne témy, o ktorých budú môcť poslucháči neskôr hovoriť vo svojom vlastnom prostredí, oznámila Obamová.

Ako uviedla agentúra AFP, bývalá prvá dáma je v USA stále veľmi populárna a uspela so svojou autobiografiou Môj príbeh (Becoming), ktorú vydala predvlani a ktorej sa predalo 11,5 milióna výtlačkov.

The Michelle Obama Podcast je prvým výsledkom spolupráce medzi službou Spotify a produkčnou spoločnosťou Higher Ground, ktorú založila Obamová spoločne so svojím manželom, napísala agentúra AP.