Startitup vytvoril Krimi oddelenie, šéfuje mu Ivan Mego

Startitup vytvoril Krimi oddelenie, šéfuje mu Ivan Mego Foto: Startitup

Web Startitup vytvoril nové Krimi oddelenie. Na čele je dlhoročný novinár Ivan Mego, ktorý má aktuálne v Startitupe aj vlastnú reláciu Na stope.

V relácii bude prinášať rozhovory s vrcholovými funkcionármi polície, s politikmi, právnikmi, prokurátormi. V prvej časti bol hosťom riaditeľ odboru dopravnej polície P PZ Tomáš Vrábel, s ktorým sa Mego rozprával o opitých vodičoch na cestách a ako polícia rieši to, ak ide o vplyvného človeka.

Ivan Mego sa celú novinársku kariéru venuje témam zločineckých skupín, polície, prokuratúry aj súdov. V minulosti pracoval v TV Pohoda, TA3, JOJ, Markíza, písal pre Plus JEDEN DEŇ, a naposledy pre regióny.zoznam.sk. Najdlhšie od roku 2008 do roku 2018 pracoval pre Plus 7 dní. Vo februári 2018 musel z týždenníka nečakane odísť po článku s názvom "ODHALENIE: V pozadí škandálom opradeného domu, ktorý ministerstvo vnútra vymenilo za policajné byty, je mafia" a článku "Nebezpečné známosti", o tom, že „šéf inšpekcie ministerstva vnútra Milan Lučanský mal blízko k osobám s pohnutou minulosťou." Krátko na to v diskusii na TA3 povedal, že téme talianskej odnože mafie Ndranghety, ktorej sa niekoľko mesiacov venoval zavraždený novinár Ján Kuciak, sa venoval aj on, no článok o tom v týždenníku Plus 7 dní nevyšiel, lebo mu tému „zhora“ vo vydavateľstve stopli.

V roku 2021 do redakcie Startitupu nastúpil ako nový šéf politického oddelenia Pavel Knapko, ktorý v minulosti pôsobil tiež v Plus 7 dní, kde skončil podobne ako Mego. Pred Startitupom pracoval Knapko pre eReport Fedora Flašíka, z ktorého minulý rok odišiel. "Z Flašíkovho eReportu som sa rozhodol odísť, pretože som sa nestotožňoval so smerovaním samotného portálu," povedal Knapko pre Omediach.com.