Twitter chce dokumenty súvisiace s federálnym vyšetrovaním Muska

Twitter chce dokumenty súvisiace s federálnym vyšetrovaním Muska Reprofoto youtube Impetos

Právnici spoločnosti Twitter požiadali súd v americkom štáte Delaware o prístup ku korešpondencii medzi miliardárom Elonom Muskom a federálnymi úradmi, ktoré ho vyšetrujú v súvislosti s jeho pokusom o prevzatie tejto firmy prevádzkujúcej rovnomennú sociálnu sieť. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

"Elon Musk je v súčasnosti vyšetrovaný federálnymi úradmi kvôli svojmu konaniu v súvislosti s prevzatím Twitteru," napísali advokáti v podaní na súde, ktoré sa datuje k 6. októbru, ale odtajnené bolo tento štvrtok.

"Prostredníctvom svojho zástupcu si s týmito úradmi vymenil značnú korešpondenciu týkajúcu sa ich vyšetrovania," uviedli ďalej advokáti, podľa ktorých chce Twitter získať prístup k týmto dokumentom.

Musk začal kupovať akcie Twitteru v januári a na začiatku apríla oznámil, že má v spoločnosti podiel 9,2 percenta. Podľa Bloombergu to bolo o týždeň neskôr, než povoľujú predpisy, a formou, ktorá je obvykle vyhradená pasívnym investorom.

Americká Komisia pre cenné papiere (SEC) tento rok zaslala Muskovi otázku ohľadne toho, ako svoj podiel vo firme Twitter oznámil, píše Bloomberg. Podnikateľ sa neskôr pustil do verejne sledovanej ponuky v hodnote 44 miliárd dolárov na prevzatie Twitteru.