Twitter bude rušiť parodické účty, ktoré nebudú jasne označené ako paródia

Twitter bude rušiť parodické účty, ktoré nebudú jasne označené ako paródia

Parodické účty na twitteri, ktoré sa budú vydávať za profily známych osobností, ale neuvedú jasne, že ide o paródiu, budú bez varovania trvalo zrušené. Na svojom twitterovom profile to oznámil nový majiteľ firmy Twitter Elon Musk. Predtým platforma pred pozastavením vydávala varovanie, ale vzhľadom na to, že Twitter zavádza plošné overovanie, žiadne varovanie už nebude, a tiež žiadne výnimky.

"Bude to jasne označené ako podmienka registrácie na Twitter Blue," uviedol Musk.

Nový šéf Twitteru dodal, že aj akákoľvek zmena mena si vynúti dočasnú stratu modrej ikony s overením. Musk tým reagoval na to, že si niektoré osoby zmenili zobrazovacie meno, ale už nie mená svojich účtov, a tweetovali ako „Elon Musk“ alebo niektorí politici s overením.

Twitter v sobotu oznámil spustenie novej služby s mesačným predplatným 7,99 USD. Používatelia služby majú okrem iného získať pri svojom účte modrú ikonu, ktorá doteraz slúžila na označovanie overených profilov. V nedeľu však Twitter podľa médií dodal, že odkladá poskytovanie overovacích modrých ikon predplatiteľom novej služby na dobu po utorkových voľbách v USA.

Musk na konci októbra dokončil prevzatie spoločnosti Twitter za 44 miliárd dolárov. Následne rozpustil deväťčlennú správnu radu a stal sa jediným riaditeľom podniku. Oznámil tiež, že Twitter vytvorí radu pre moderovanie obsahu s "veľmi rôznorodými názormi". "Pred zvolaním tejto rady nedôjde k žiadnym zásadným rozhodnutiam o obsahu ani obnovení účtov," dodal.

K téme skôr zakázaných účtov na twitteri Musk uviedol, že nebudú znovu povolené, kým pre to nebude mať platforma jasne stanovený proces. Vytvorenie takéhoto procesu potrvá ešte niekoľko týždňov. Musk tým vniesol viac svetla aj do prípadného návratu najznámejšieho zakázaného používateľa twitteru, bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Je tak jasné, že Trump sa nevráti do kongresových volieb, ktoré sa konajú 8. novembra, uviedla agentúra Reuters.