Ministerstvo zverejnilo fotky Kotlebovcov a prijalo opatrenie kvôli neprispôsobivým občanom (FOTO)

Ministerstvo zverejnilo fotky Kotlebovcov a prijalo opatrenie kvôli neprispôsobivým občanom (FOTO) Reprofoto Kotlebovci

Ministerstvu zdravotníctva došla trpezlivosť. Kvôli neprispôsobivým Kotlebovcom urobilo zmeny v budove.

Voľby sa blížia a Kotlebovci sa rozhodli na predvolebné tlačovky využívať logá a budovy ministerstiev. Napríklad včera robili tlačovku pred ministerstvom sociálnych vecí, práce a rodiny, predtým pred logom a budovou ministerstva financií, rezortom pôdohospodárstva či ministerstva investícií a regionálneho rozvoja. V júli napochodovali priamo do vnútra budovy ministerstva zdravotníctva - do priestoru určeného na tlačové besedy ministerstva, postavili sa pred fotostenu s logom MZ SR, pred ktorou sa konajú tlačové brífingy ministerstva, odvysielali predvolebnú stranícku tlačovku a následne odpochodovali, na čo už upozornil týždenník Plus 7 dní. Jednoducho, na svoju kampaň zneužili logá a priestory ministerstva.

Foto: MZ SR

Po niekoľkých týždňoch sa ministerstvo rozhodlo zakročiť a fotostenu a kecpult ostránili. Vo vyhlásení s názvom Dočasné opatrenie proti nesprispôsobivým občanom, v ktorom zverejnili aj fotky z tlačovky Kotlebovcov, uvádzajú tieto dôvody: "Už opakovane sa stalo, že do átria nabehla skupina osôb, ktorá sa očividne nedokáže prispôsobiť zaužívaným pravidlám a základom slušnosti. Neakceptovali ani žiadosti pracovníkov ministerstva, aby tento priestor nevyužívali na svoje aktivity. Aj preto sme museli pristúpiť k dočasnému odstráneniu fotosteny a “kecpultu” z priestoru átria, aby ministerstvo nebolo spájané s politickými aktivitami týchto osôb," napísalo ministerstvo. "Zároveň považujeme za dôležité zdôrazniť, že na ministerstve sú vítaní všetci naši hostia, s ktorými síce nemusíme mať rovnaký pohľad na riešenie niektorých otázok, no vyznávame rovnaké hodnoty a zásady: slušnosť, rešpekt k pravidlám a zvyklostiam a vzájomnú úctu,dodal rezort zdravotníctva."

Foto: MZ SR

Na ministerstvo denne prichádzajú desiatky návštev, ktoré sa zúčastňujú rôznych rokovaní - s ministrom, štátnymi tajomníkmi, generálnym tajomníkom služobného úradu a mnohých odborných pracovných skupín. "Niektorí naši hostia sa po rokovaní rozhodnú informovať verejnosť o ich priebehu a o svojich postojoch. Využívajú na to átrium ministerstva, ktoré je prístupné verejnosti. Konajú v ňom tlačovky, novinári využívajú priestor na svoju prácu, naši hostia tam zvyknú čakať na stretnutia a rokovania. Naši hostia takmer vždy pritom rešpektujú, že sa nachádzajú na pôde ministerstva a preto túto fotostenu pre potreby svojich vlastných tlačoviek alebo mediálnych výstupov nepoužívajú. Ak účastníci rokovaní a stretnutí potrebujú použiť “kecpult”, slušne sa opýtajú, či si naň môžu novinári položiť mikrofóny a nahrávať obraz tak, aby nebolo vidieť logo ministerstve. Prípadne si brífing urobia pred budovou ministerstva. V skratke povedané: naši hostia a partneri sa prispôsobujú aj nepísaným pravidlám," dodáva ministerstvo.