HBO Max sa mení, prichádza MAX. V čom je iný?

HBO Max sa mení, prichádza MAX. V čom je iný? Foto: Max

Spoločnosť Warner Bros. Discovery oznámila, že jej rozšírená streamovacia služba Max je oficiálne dostupná v 20 krajinách vrátane Slovenska aj Českej republiky.Nová Max nahradzuje dotersjšiu službu HBO Max. Pričom distribútor avizuj, že Max prináša predplatiteľom dvojnásobné množstvo obsahu, aké bolo predtým k dispozícii na HBO Max.

Súčasťou obsahu sú filmové tituly od Warner Bros, ako napríklad Duna: Časť druhá, Barbie, Wonka, Joker a Harry Potter. Medzi prémiové seriály patria HBO Originals The Last of Us, Biely lotos, Eufória, Temný prípad: Nočná Krajina a Sympatizant. Druhá séria seriálu Rod draka bude mať v Európe premiéru 17. júna. Chýbať nebudú ani populárne seriály Priatelia od Warner Bros. Television či 90 Day Fiancé, Cake Boss, Gold Rush a Nahí a vydesení z produkcie Discovery.

Max kombinuje tituly z HBO Max, programy od Discovery spolu so  športovými prenosmi od Eurosportu. Na všetkých trhoch, kde je Max v Európe dostupný, bude miestom, kde bude možné naživo sledovať Olympijske hry v Paríži. Program Paríž 2024 je zahrnutý vo všetkých typoch predplatného.

Máme za sebou bohatú históriu poskytovania kvalitného obsahu divákom v celej Európe od ikonických značiek ako HBO, Discovery, Warner Bros., DC, Eurosport či TLC. Práve vďaka tomu sa môžu naši diváci spoľahnúť, že im stále prinesieme ten najlepší obsah na každú náladu a každú príležitosť. Vzhľadom na to, že máme pred sebou spustenie na viac ako polovici svetových trhov, je toto len začiatok ďalšej kapitoly tejto významnej spoločnosti prinášajúcej tie najlepšie príbehy,“ povedal JB Perrette, generálny riaditeľ a prezident divízie Global Streaming & Games spoločnosti Warner Bros. Discovery


"Naša nová a vylepšená aplikácia ponúka lepšiu personalizáciu, ktorá uľahčuje a urýchľuje sledovanie programov od Warner Bros. Discovery," povedal Gerhard Zeiler, prezident medzinárodnej divízie spoločnosti Warner Bros. Discovery


Predplatitelia si môžu vybrať jeden z dvoch základných typov predplatného a rozšírenie Sport. Predplatné Standard im umožní pozerať obsah na dvoch zariadeniach súčasne, predplatné Premium ponúka sledovanie s 100 stiahnutiami (s obmedzeniami), rozlíšením 4K a zvukom Dolby Atmos (podľa dostupnosti). Všetky typy predplatného ponúkajú rozlíšenie Full HD.

Max jmôžu predplatitelia pozerať na smart televízoroch (Samsung, LG a Android TV™), prostredníctvom streamovacích zariadení (Apple TV a Google Chromecast™), na herných konzolách (PlayStation ® 5, PlayStation ® 4, Xbox One a Xbox Series X|S), mobilných zariadeniach, tabletoch (iPhone, iPad, iPod touch a Android™) a online na stránke Max.com. Max je dostupný aj prostredníctvom vybraných poskytovateľov televíznych, internetových či mobilných služieb v jednotlivých krajinách.

Max bol včera spustený okrem Slovenska a ČR aj v Škandinávii, na Pyrenejskom polostrove a v strednej a východnej Európe. Nový obsah budú môcť pozerať obyvatelia Andorry, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Čiernej Hory, Dánska, Fínska, Chorvátska, Kosova, Maďarska, Moldavska, Monaka, Severného Macedónska, Nórska, Portugalska, Rumunska, Srbska, Slovinska, Španielska a Švédska. Max už pôsobí v USA, Latinskej Amerike a Karibiku. Dňa 11. júna bude Max uvedený na trh vo Francúzsku a Poľsku. V ten istý deň sa rozšírená služba HBO Max spustí v Holandsku a od 1. júla v Belgicku.