Aktuálne.sk má nové vedenie

Aktuálne.sk má nové vedenie

Z redakcie sa koncom minulého roka rozhodli odísť šéfredaktor aj jeho zástupca.

 

 

"Spravodajský server Aktuálne.sk povedie od 16.1.2015 Richard Erdöfy, ktorý na poste šéfredaktora vystrieda Jozefa Mateja. Zástupcom šéfredaktora sa dnešným dňom stáva Ladislav Bariak ml., ktorý tomto poste strieda Jakuba Fila," pre omédiách.com povedal Marián Pavel, riaditeľ digitálnych médií 7 Plus.

Richard Erdöfy pôsobí v on-line redakcii od leta 2008. Väčšinu svojho novinárskeho života venoval agentúrnemu spravodajstvu. Bol pri zrode oboch slovenských tlačových agentúr. V rodiacej sa TASR zakladal medzinárodnú redakciu, pôsobil ako zahraničný spravodajca a neskôr bol desať rokov šéfredaktorom TASR. V SITA bol prvým konateľom vznikajúcej agentúry a pôsobil aj v jej dozornej rade. Okrem spravodajstva si vyskúšal aj prácu v denníkoch (Práca, Plus 1 deň). Ako zástupca šéfredaktora stál pri pri prvých krokoch slovenskej edície časopisu Playboy.

Ladislav Bariak ml. pôsobil v rokoch 2005-2006 v televízii TA3 ako asistent šéfeditora vysielania. Od roku 2006 pracuje pre Aktuálne.sk ako jeden z kľúčových redaktorov.

Aktuálne.sk vzniklo v roku 2006 ako nezávislý online denník.  Je súčasťou portfólia spoločnosti Centrum Holdings. Centrum Holdings patrí pod vydavateľstvo 7 Plus, ktoré od jesene vlastní Penta. Kvôli zmene majiteľa Filo a Matej neodišli.