Mezenská prišla s nápadom - chce pre Slovákov domčeky pre Hobbitov

Mezenská prišla s nápadom - chce pre Slovákov domčeky pre Hobbitov Foto: Newzealand.com

Poslankyňa slovenského parlamentu Helena Mezenská prišla na Facebooku s novým nápadom. Veľmi by sa jej páčilo, ak by aj Slováci mohli bývať v domčekoch, v akých podľa nej žijú ľudia na Novom Zélande.

 

 


Poslankyňa Mezenská, ktorá ovláda teleportovanie, zverejnila na Facebooku fotku domčekov na úbočí zelenej lúky s týmto komentárom:

 

Ľudia takto na Novom Zélande nežijú. Na fotke je obydlie pre Hobbitov. Je to Hostinec u Zeleného draka (The Green Dragon Inn), ktorý je replikou hostinca z filmu Pán prsteňov natočeného podľa Tolkienových kníh. Je súčasťou hobbitej dedinky v lokalite Hobbiton, kde sa natáčal film Pán prsteňov. Dnes je to turistická atrakcia.

Odporúčame aj: Mezenská odštartovala kampaň s telefónom naopak

 

Hostinec u Zeleného draka Foto: S. Jeffers (Hobbiton)

 

„Technicky možno treba prehodnotiť viaceré prvky, ale páčilo by sa mi, ak by sa stavali takéto domčeky. Aspoň pre tú časť obyvateľstva, ktorá sa odhodlá pre taký spôsob života. Dúfam, že rozvíjaním takýchto diskusií preto vytvoríme priestor. ...Myslím, že sa potrebujeme vrátiť nielen k hodnotám ale aj k prírode, a národná politika by preto mala vytvárať priaznivé podmienky," píše poslankyňa OĽaNO.