Vydavateľstvo Ringier na Slovensku má nového člena vedenia

Vydavateľstvo Ringier na Slovensku má nového člena vedenia Ilustr.foto: Ringier

Daniel Harcek bol vymenovaný za technologického riaditeľa spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk.

Daniel Harcek (34) nastúpil do spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk ako technologický riaditeľ (CTO). Jeho priamym nadriadeným bude generálny riaditeľ spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia a Azet Milan Dubec a Helmut Krasnik, CIO spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG.

V tejto vrcholovej riadiacej funkcii posilní Daniel Harcek viac ako 100-členný tím vývojárov, dizajnérov a produktových špecialistov.

Daniel Harcek bude úzko spolupracovať s technologickým hubom „Dreamlab" skupiny Ringier Axel Springer. Dreamlab, zamestnávajúci viac než 200 vývojárov, v súčinnosti s lokálnymi tímami zabezpečí dodanie riešení na strane servera pre vydavateľskú činnosť skupiny. Platforma bude zahŕňať systém na správu obsahu a správu a poskytovanie videa. Skupina Ringier Axel Springer zároveň plánuje vytvoriť na Slovensku technologické centrum Azet, informuje spoločnsoť v tlačovej správe.

Daniel Harcek prichádza do vydavateľstva Ringier Axel Springer a Azet.sk zo spoločnosti VisualDNA CEE, kde zodpovedal za rozbeh technologickej pobočky v Bratislave pre britskú spoločnosť VisualDNA – popredného poskytovateľa psychometrických údajov.
V roku 2006 stál pri zrode adlodge.com prevádzkovateľa affiliate platieb. V roku 2011 sa stal CTO spoločnosti Novosense.com.