Červené trenírky si už žijú vlastným životom

Červené trenírky si už žijú vlastným životom Foto: Petr Jan Vins

Červené trenírky podobné tým, ktoré v sobotu na Pražský hrad vyvesila skupina Ztohoven, sa pravdepodobne v sídle prezidenta Miloša Zemana neobjavili naposledy.

 

 

Na Facebooku už vnikli viaceré sarkastické skupiny na túto tému, napríklad skupina Vezmu si červené trenky a půjdu si vypít šálek kávy na Pražský hrad, ktorá vyzýva priaznivcov, aby prišli na Hrad práve v červených trenírkach a so šálkou kávy v ruke ako symbolom "pražskej kaviarne".

"Poďme osláviť týždeň, ktorý vyvrcholí Dňom českej štátnosti. Máme radi kávu, preto si na Hrade českých kráľov, československých a českých prezidentov pripijeme štýlovo práve tou. Nemožno očakávať pohostinnosť tamojšieho rezidenta, kávu teda vlastnú (napr. v termoske). A červené trenky sú horúci módny trend," píše sa na profile skupiny.

Prvá dvojica recesistov už svoju fotku na Facebook umiestnila. "Keď sme vošli do priechodu medzi prvým a druhým nádvorím a chceli sa odfotiť pri vchode do prezidentského krídla, zrazu na nás z oboch strán prišla hradná polícia. Pristúpili k nám a vyzvali nás, nech predložíme doklady," uviedol k pondelkovej "tréningovej akcii" jeden z dvojice. Po asi polhodinovej kontrole mohli vraj obaja muži odísť.

Červené trenky už majú vlastný príbeh

Ďalší ľudia na Facebooku umiestňujú fotomontáže fotografií - napríklad so Zemanom v červených trenírkach alebo vyzývajú ostatných, aby umiestnili červené trenírky na svojich domoch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: FB

 

 

Skupina Ztohoven v sobotu vyvesila červené trenírky na Pražský hrad, aby nad ním "zaviala štandarda muža, ktorý sa nehanbí vôbec za nič." Podľa hovorcu Hradu Jiřího Ovčáčka tak skupina zneuctila štátne symboly. Hovoril aj o fašizácii takzvanej pražskej kaviarne, ktorú hlava štátu nezriedka kritizuje.