Antifašistická mobilizácia z Facebooku ide do ulíc

Antifašistická mobilizácia z Facebooku ide do ulíc

Na Facebooku pribúdajú profilové fotky s preškrtnutým hákovým krížom.

Pár hodín po voľbách vznikla na Facebooku občianska inciatíva s názvom Antifašistická mobilizácia - Nikdy neprejdete! ako reakcia na parlamentné voľby, ktoré posunuli do parlamentu stranu ĽSNS Mariána Kotlebu.

„Dočkali sme sa času, kedy si ľudia zvolili v parlamentných voľbách fašistov. Naši starí otcovia, ktorí bojovali za našu slobodu sa obracajú v hroboch. Ocitli sme sa na medzníku histórie, kedy zápasíme o charakter našej spoločnosti," píšu iniciátori mobilizácie z facebookvých stránok Naše Slovensko a Bratislava bez náckov. ĽSNS získala vo voľbách 8,04 percent hlasov.

Akcia sa začína dnes o 18.00 na Námestí SNP v Bratislave. Začiatok pochodu je naplánovaný na cca. 18.15 h. Súčasťou akcie bude antifašistická streetparty.

"Budeme pochodovať hlavným mestom. Bez prejavov. Pod vlajkami s preškrtnutými hákovými krížmi. S ozvenou antifašistickej piesne Bella Ciao. So zdvihnutými päsťami. S jasným odkazom. Fašizmus nikdy nezvíťazí. Nedovolíme to," píšu iniciátori.
Za pár hodín účasť na pochode potvrdilo viac ako tri tisíc ľudí.

Logo s preškrtnutým hákovým krížom podobné dopravnej značke zákazu je nielen symbolom pochodu. Pribúda na viacerých profilových fotkách ako reakcia na výsledky parlamentných volieb.